Home / Ειδήσεις / Δείτε σε ποιές Παραλίες Μπορείτε να Κολυμπήσετε Άφοβα στην Αττική!
Δείτε σε ποιές Παραλίες Μπορείτε να Κολυμπήσετε Άφοβα στην Αττική!

Δείτε σε ποιές Παραλίες Μπορείτε να Κολυμπήσετε Άφοβα στην Αττική!

Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνηθίσει την χώρα μας να παίρνει αρνητικές πρωτιές στα πάντα. Εδώ και λίγες μέρες είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να φτάσουμε στην 3η θέση παγκοσμίως για τις παραλίες μας.
Ανάμεσα σε 50 χώρες η Ελλάδα κατέκτησε μια τόσο υψηλή θέση με τις καθαρότερες παραλίες κάτι που μας γεμίζει περηφάνια και ευθύνη για να συνεχίσουμε να τις διατηρούμε σε άριστη κατάσταση. Συγκεκριμένα για το 2016 δόθηκαν στη χώρα μας 430 γαλάζιες σημαίες για τις ακτές και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.
Πρώτος αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής με 52 γαλάζιες σημαίες ενώ σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα εξαιρετικής ποιότητας.
Όσον αφορά την Αττική οι παραλίες που κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση είναι 14 κάποιες εκ των οποίων διατηρούν για αρκετά χρόνια τη γαλάζια σημαία.
Αναλυτικά είναι οι εξής:
Η παραλία του Μαραθώνα Με Δήμαρχο τον Ηλία Ψινάκη η παραλία του Μαραθώνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις καθαρότερες παραλίες της Αττικής. Εκτός από τα καθαρά νερά η βλάστηση είναι κάτι που κυριαρχεί. Ευκάλυπτοι, καλαμιές και θάμνοι φύονται μια ανάσα από τη θάλασσα. Η παραλία του Μαραθώνα είναι μια πολύ καλή λύση για οικογένειες, για φαγητό και ποτό. Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Η παραλία του Σχοινιά/Καράβι Τα καταγάλανα νερά της παραλίας ικανοποιούν μικρούς και μεγάλους ενώ η αμμουδιά προσφέρεται για παιχνίδια και θαλάσσια σπορ. Η μεγάλη ακτογραμμή της την καθιστά ως μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής.Η βλάστηση φτάνει μέχρι εκεί που σκάει το κύμα .
Το Αυλάκι Η αμμουδερή αυτή παραλία βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό Πόρτο Ράφτη και 38 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Το Αυλάκι είναι αγαπημένος προορισμός για μπάνιο ιδίως όταν τα μελτέμια και οι νοτιάδες είναι σε έξαρση! Μιλάμε για μια άκρως οργανωμένη παραλία όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε στην ξαπλώστρα, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να πιείτε τον καφέ σας. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια με το υπεραστικό λεωφορείο. Η αντανάκλαση των δέντρων κάνει τα νερά να μοιάζουν γαλαζοπράσινα.
Μαύρο Λιθάρι-Eden Beach Μια ακόμα όμορφη ακτή που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η άμμος κυριαρχεί τόσο έξω όσο και μέσα στη θάλασσα. Ιδανική για δημόσιες σχέσεις κουβέντα, μαύρισμα ε.. και.. καμιά βουτιά φυσικά δεν βλάπτει! Αν τώρα σας πιάσει καμιά λιγούρα, που είναι σίγουρο, τα βλάχικα της Βάρης βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Θα σας οδηγήσει η μυρωδιά άλλωστε! Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος ως μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Αττικής.
Αστέρας Βουλιαγμένης Πρόκειται για μια από τις πολύ γνωστές παραλίες της Αττικής καθώς αποτελεί πόλο έλξης πολλών εγχώριων διασήμων. Εκτός από πολύ γνωστή είναι και πολύ ακριβή με 25 ευρώ είσοδο κατ’ άτομο. Μια παραλία που θα σας μείνει αξέχαστη αν αποφασίσετε να πάτε μόνο για μια φορά, ως εμπειρία. Αξέχαστη θα μείνει όχι μόνο σ’ εσάς αλλά και στο πορτοφόλι σας. Παραδεισένιο το σκηνικό στην πιο διάσημη παραλία της Αττικής.
Βουλιαγμένη Σε περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, πάντα Θεού θέλοντος και κίνησης… επιτρέποντος θα είστε στην παραλία της Βουλιαγμένης. Τα νερά κατάλληλα για μπάνιο και γεμάτα βραχάκια! Το κακό της συγκεκριμένης παραλίας είναι πως υπάρχει μόνο μια καντίνα με τα απολύτως απαραίτητα. Αν αποφασίσετε να πάτε δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε μερικά τοστάκια από το σπίτι για να αποφύγετε τα δυσάρεστα…Ίσως από τις λίγες παραλίες της Αττικής που έχει άρωμα Χαλκιδικής με την πολύ ψιλή άμμο να κυριαρχεί.
Παραλία της Αγίας Μαρίνας Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως ο παράδεισος της Αττικής. Η παραλία βρίσκεται λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας κοντά στον οικισμό Αλθέα του δήμου Κρωπίας. Απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κορωπί και βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου που αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου. Η παραλία χαρακτηρίζεται άγονη με ψιλό χαλικάκι και κρυστάλλινα νερά. Ένας παράδεισος μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Λαγονήσι Grand Beach Η πλαζ Grand Beach, βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi. Μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με άμμο και καταγάλανα νερά. Για να απολαύσετε τις ανέσεις της και το όμορφο τοπίο θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ αν έχετε και οικογένεια τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Το φυσικό κάλλος μοναδικό ενώ η άμμος κάνει το σκηνικό παραδεισένιο. Με θέα το απέραντο γαλάζιο.
Λαγονήσι Mediterraneo Ένας μικρός κολπίσκος απίστευτης ομορφιά με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Στην παραλία βρίσκεται το ομώνυμο εστιατόριο που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Grand Resort Lagonisi. Εκεί που η πολυτέλεια συναντά την ομορφιά της φύσης.
Ά πλαζ Βούλας Η παραλία διαθέτει άμμο και γαλάζια νερά. Στους χώρους της πλαζ παρέχονται, εκτός από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες: πισίνα, ιατρικές υπηρεσίες, ναυαγοσώστης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ασφάλεια. Η Πλαζ διαθέτει δυνατότητα πολλών επιλογών και δραστηριοτήτων όπως: water sports και beach volley, παιδότοπο στην ξηρά και στη θάλασσα, παρκινγκ, σύνδεση wifi και εξαιρετικά cafe και beach bar. Κοσμοπολίτικη και άκρως οργανωμένη με πολλές δραστηριότητες.
Παραλία της Βάρκιζας Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας ενώ η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη. Μια παραλία με άμμο απ’ άκρη σε άκρη και με πολλές επιλογές. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη και προσφέρει με το αζημίωτο ανέσεις και για τους πιο απαιτητικούς.
Η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα τροπικό σκηνικό.
Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Με απολογισμό των δράσεων, που ακολούθησαν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, απαντούν, σε κοινή …