Home / Ειδήσεις / 3 εκατ. ευρώ οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στον ‘’Τίμιο Σταυρό’’, που ανέστειλε τη λειτουργία του
3 εκατ. ευρώ οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στον ‘’Τίμιο Σταυρό’’, που ανέστειλε τη λειτουργία του

3 εκατ. ευρώ οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στον ‘’Τίμιο Σταυρό’’, που ανέστειλε τη λειτουργία του

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνει η λίστα των ‘’θυμάτων’’ από τις συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες οδηγούν έναν- έναν πάροχο υγείας σε αναστολή λειτουργίας.
Τελευταίο θύμα, η ιδιωτική κλινική στη Δυτική Αττική ‘’Τίμιος Σταυρός’’. Γενική κλινική, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, όπως λέγεται προέρχονταν από την μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από πέρυσι τον Αύγουστο η εταιρεία –βλέποντας τι έρχεται- είχε ξεκινήσει να ενημερώνει τους ασθενείς για τη δυσμενή πορεία που υπήρχε εξαιτίας του προαναφερθέντος λόγου και φέτος τον Απρίλιο προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας.
Στην τριμερή επιτροπή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση τόνισε ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς την κλινική ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ. Φυσική απόρροια της ανύπαρκτης πια ρευστότητας ήταν η δυσχέρεια στη λειτουργία της κλινικής, οι αναταράξεις στις σχέσεις με τους προμηθευτές και βεβαίως η μη καταβολή των δεδουλευμένων προς τα 100 περίπου άτομα που ήταν το προσωπικό της μονάδας.
Συνομιλώντας με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, πρώην εργαζόμενο στην κλινική που συμμετείχε και στην τριμερή επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας, μας είπε ότι κατά τη δήλωση της διοίκησης οι οφειλές προς τους εργαζόμενους ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Συμφωνήθηκε κατά τον ίδιο, στο πλαίσιο της τριμερούς επιτροπής, η κλινική να ανοίξει τις πόρτες της στις 29 Ιουνίου, έτσι ώστε να μπορέσει ο κάθε εργαζόμενος να παραλάβει από το λογιστήριο το χαρτί των οφειλών του προκειμένου να δει αν αυτές ταυτίζονται με τους υπολογισμούς που έχει. Το θέμα κατά τον ίδιο, είναι τώρα πια ο κάθε εργαζόμενος να μπορέσει να πάρει τα χρήματά του με ένα χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί.
Στις συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και μόνο, αποδίδονται τα απανωτά λουκέτα που καταγράφονται την τελευταία πενταετία στο χώρο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα, μας ανέφερε παράγοντας του κλάδου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέσα στα χρόνια του μνημονίου, από τις 190 μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές, άνω των 40 έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της στροφής των Ελλήνων στα δημόσια νοσοκομεία. Η εκτίμησή του είναι ότι η λίστα των ιδιωτικών κλινικών που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο είναι μακροσκελής, καθώς η πληρότητα ακόμη και στις πιο υγιείς μονάδες -που διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια- δύσκολα προσεγγίζει το 50%.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …