Home / Υγεία / Διαβήτης / 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016»
2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016»

2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016»

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη»  διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία  τη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία  Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016».
Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής αλλά και των ποικίλων δράσεων που πραγματοποιούνται από την οργάνωση 6 χρόνια τώρα, ήταν και είναι η αφύπνιση, η οικιοποίηση, η γνώση σε όλους του συμπολίτες μας αναφορικά με τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και η αναγκαιότητα της πρόληψης.
Η Εκστρατεία τελέσθηκε Υπό την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας,  Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτηλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και των Δήμων των αντίστοιχων νησιών.
Από το Σάββατο 21 Μαίου 2016 έως και την Παρασκευή 27 Μαίου 2016, οι διοργανωτές και το ιατρικό προσωπικό ταξίδεψαν και επισκέφθηκαν  6 νησιά των Δυτικών Κυκλάδων  και συγκεκριμένα  την Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και τη Μήλο.
Σε συνέργασία με τους  Δήμους  των νησιών, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης,  Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης.
Σε δείγμα 627 συμπολιτών μας που εξετάσθηκαν, βρέθηκαν 12 αδιάγνωστα περιστατικά.
Επίσης σε κεντρικά σημεία των αντίστοιχων Δήμων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι απάντησαν  σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Τέλος, παρουσιάστηκε  το πρώτο Escape Game με θεματική το Διαβήτη , ένα παιχνίδι γρίφων όπου με έναν μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σακχαρώδους Διαβήτη κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην πρόληψη της νόσου.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Εκστρατείας «Με Οδηγό το Διαβήτη 2016».  Τους ιατρούς που ακολούθησαν το ταξίδι μας κο Αντώνιο Λέπουρα – Παθολόγο-Διαβητολόγο, κο Νίκο Σκανδαλάκη – Καρδιολόγο και τον κο Γιάννη Δρακόπουλο – Οφθαλμίατρο.
Τις τοπικές αρχές των νησιών και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Κέας κο Γιάννη Ευαγγέλου, τον Δήμαρχο Κύθνου κο Σταμάτη Γαρδέρη, τον Δήμαρχο Σερίφου κο Αντώνιο Αντωνάκη, τον Δήμαρχο Σίφνου κο Ανδρέα Μπαμπούνη, τον Δήμαρχο Κιμώλου κο Κωνσταντίνο Βεντρούρη, τον Δήμαρχο Μήλου κο Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μήλου κο Ηλία Αποστολόπουλο για τη συνεργασία και τη φιλοξενία. Επίσης, θερμά ευχαριστώ, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κο Ευάγγελο Πανοηλία για την αμέριστη στήριξη.
Τη φωτογράφο μας που έκανε εικόνες όλη την Εκστρατεία καθώς και το πλήρωμα του σκάφους που μας ταξίδεψε με ασφάλεια και χαμόγελα.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις  χορηγούς εταιρείες της Εκστρατείας «Με Οδηγό το Διαβήτη 2016» Ascensia Diabetes Care, τη φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican που συντέλεσαν καθοριστικά στην πραγματοποίησή της.
Τη φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk και το ΙΑΣΩ General για την ευγενική στήριξη.

 

Τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη χορηγία επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αίμα στο μάτι από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία (υπόσφαγμα)

Αίμα στο μάτι από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία (υπόσφαγμα)

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr Το να δείτε αίμα στο λευκό του ματιού είναι κάτι που …