Home / Ειδήσεις / Συνάντηση Προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα του Ε.Ο.Π.Ε.
Συνάντηση Προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα του Ε.Ο.Π.Ε.

Συνάντηση Προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα του Ε.Ο.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα Αθηνών του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) κ.κ. Συμεών Σιδηρόπουλο και Αντώνη Γκούρλια, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα. Παρούσα στη συνάντηση ήταν, επίσης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Προέδρου του Ε.Ο.Π.Ε. κ. Έλενα Γεωργοπούλου.
Αντικείμενο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε τομείς κοινής δράσης, με επίκεντρο τον τομέα της εθελοντικής προσφοράς και της διάδοσης των κανόνων του ανθρωπιστικού δικαίου.

 

Σημειώνεται ότι ο Ε.Ο.Π.Ε ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με στόχο τη δημιουργία ενός επιπλέον διαύλου εκπαίδευσης, πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, που θα βασίζεται στον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και την προώθηση της Πολιτικής Επιστήμης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πλευρά του, ως μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, υπηρετεί στην πράξη τη Θεμελιώδη Αρχή του Εθελοντισμού, εκπαιδεύοντας και κινητοποιώντας εθελοντές όλων των ηλικιών, ανάλογα με τις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν. Οι εθελοντές είναι άλλωστε εκείνοι που, παραμένοντας πιστοί στον ερυθροσταυρικό τους όρκο, υποστηρίζουν και ενισχύουν σταθερά όσους πραγματικά βρίσκονται σε ανάγκη, διακινδυνεύοντας συχνά ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …