Home / Ειδήσεις / Άδειασμα Πολάκη από Κουρουμπλή. Σύγκρουση Πολάκη – Γεωργιάδη – Λοβέρδου
Άδειασμα Πολάκη από Κουρουμπλή. Σύγκρουση Πολάκη - Γεωργιάδη - Λοβέρδου

Άδειασμα Πολάκη από Κουρουμπλή. Σύγκρουση Πολάκη – Γεωργιάδη – Λοβέρδου

Θέση υπέρ του Θανάση Γιαννόπουλου που αποπέμφθηκε πρόσφατα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από απόφαση του Παύλου Πολάκη, πήρε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σε σχετικό ερώτημα του Γιώργου Αυτιά, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στάθηκε ουσιαστικά απέναντι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας: “Δεν μπορώ να μιλήσω για ανθρώπους που τοποθέτησα εγώ. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις, αλλά για το ήθος του στη χώρα αυτή, δύο άνθρωποι τόλμησαν να μηνύσουν τη φαρμακοβιομηχανία στη χώρα αυτή. Ο Γιαννόπουλος και ο Κουρουμπλής”
Και στη Βουλή χθες βράδυ
Απειλές για «φυλακή», προσφυγή στη δικαιοσύνη και εκφράσεις πεζοδρόμιου – Διαβάστε τους διαλόγους
Με σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Παύλου Πολάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου για τους διορισμούς των γιατρών στη ΜΕΘ και το ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, έληξε η συνεδρίαση της Βουλής το Σάββατο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ως τελευταίος ομιλητής ο Άδωνις Γεωργιάδης, και απευθυνόμενος προς τον κ. Πολάκη, έκανε λόγο για «κακούργημα» με σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο τον υπουργό, αναφορικά με την υπόθεση στελέχωσης των ΜΕΘ.
Όταν ο κ. Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του, πήρε το λόγο επί προσωπικού ο κ. Πολάκης.
«Ζήστε και θα ζήσετε για πολύ καιρό ακόμη το μύθο της αριστερής παρένθεσης. Προσαρμοστείτε στην υπαρκτή αντιπολίτευση. Ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί από αυτά τα έδρανα. Το ζήτημα είναι τι θα αφήσουμε πίσω. Εσείς πήρατε αξία από το αξίωμα, εμείς δίνουμε αξία στο αξίωμα», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης και κατόπιν αναφερόμενος στο θέμα με τους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών δήλωσε:
«Ποιος έκανε κακούργημα; Αυτός που έδιωχνε κόσμο ή εμείς που έχουμε βάλει 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσουμε την καταστροφή που κάνατε; Ποιος έκανε κακούργημα εσείς ή εμείς που για πρώτη φορά βάλαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ; Οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια που στέλνατε εσείς. Είμαστε περήφανοι που το αλλάξαμε. Θα το ψάξουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ από το ’12 έως το ‘14».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «ανθρώπους τρομαγμένους από το γκαγκστερικό σύστημα που είχατε στήσει», οι οποίοι «τώρα μπορούν να μιλήσουν», προαναγγέλλοντας νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Γεωργιάδης: Έχετε κάνει κακούργημα, θα πάτε φυλακή. Δεν σας γλυτώνει κανένας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε ξανά το λόγο, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Πολάκη: «Τι εννοείτε τώρα που μπήκαν αξιοπρεπείς άνθρωποι στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το προηγούμενο δ.σ. εσείς το είχατε διορίσει. Δηλαδή μας λέτε ότι το προηγούμενο δ.σ. που χε διορίσει ο κ. Κουρουμπλής ήταν απατεώνες. Αν το λέτε και το εννοείτε οφείλετε να ζητήσετε εξηγήσεις από τον κ. Κουρουμπλή», είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ.
«Πήρατε στο γραφείο σας τους φακέλους των γιατρών. Ο υπουργός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να διατάξει έλεγχο, επανάληψη του διαγωνισμού, ακόμη και νέο διαγωνισμό, αλλά δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους των ανθρώπων στο γραφείο του. Δεν είχατε τη νομική εξουσιοδότηση να το κάνετε. Αυτό είναι φυλακή. Όποιος σας κάνει μήνυση, θα πάτε φυλακή. Εάν δεν το κάνουν οι γιατροί αυτοί (σ.σ. που πήρατε τους φακέλους), θα το κάνουμε εμείς και θα πάτε φυλακή. Έχετε κάνει κακούργημα και δεν σας γλυτώνει κανένας».
«Το βράδυ κοιμάστε γι’ αυτούς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν κρεβάτι εξαιτίας σας στις ΜΕΘ;» ρώτησε τέλος ο κ. Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: Να πλένεις το στόμα σου πριν μιλήσεις για μένα

Τη σκυτάλη έλαβε κατόπιν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εμφανώς οργισμένος είπε στον κ. Πολάκη: «Να πλένεις το στόμα σου πριν μιλήσεις για μένα κι όταν με αναφέρεις. Τους ΕΚΟΦίτες  σαν κι εσένα τους έζησα, τώρα δεν θα μιλάς».
Ο πρώην υπουργός, σε πιο ήρεμο τόνο, συνέχισε: «Προτείνω στο συνάδελφο να σκεφτεί τι λέει, τι κάνει και σε ποιους απευθύνεται να προσέχει πώς μιλάει. Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή σε ό,τι με αφορά τους ΕΚΟΦίτες στη δικαιοσύνη!»

Πολάκης: Το χεράκι σου να το κουνάς αλλού

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν επιχείρησε να δώσει ο κ. Πολάκης, παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο: «Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σας τους επιστρέφω», είπε απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο. «Το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Όχι σε μένα. Αυτό που σου λέω. Άλλον κατήγγειλε ο ΟΗΕ για τη διαπόμπευση των οροθετικών, όχι εμένα. Για αυτό το χεράκι να το κουνάς αλλού. Επειδή είχατε τη συγκεκριμένη διαδρομή, σας έστειλε ο λαός στη θέση που είστε τώρα. Σε μένα, άστο το δικηγόρο, σου χρειάζεται δικηγόρος;»
Απαντώντας και στα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Εννοείται ότι ζήτησα να δω τον κατάλογο της μοριοδότησης και φαινόταν ότι δεν εφάρμοζαν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και ζητήσαμε τους φακέλους για να το δούμε. Εννοείται πως δεν θα αφήναμε τον παρακρατικό μηχανισμό που είχαν στήσει εκεί μέσα 20 χρόνια να διορίσει με τον τρόπο που έκανε».
«Μην έχετε αυταπάτες. Ο διαγωνισμός δεν θα ακυρωθεί», είπε κλείνοντας, ενώ στη βουλή επικρατούσε πανδαιμόνιο από τις φωνές του κ. Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …