Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Πώς θα ανεβάσετε την ερωτική σας επιθυμία;
Πώς θα ανεβάσετε την ερωτική σας επιθυμία;

Πώς θα ανεβάσετε την ερωτική σας επιθυμία;

Η τόνωση της λίμπιντο σχετίζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, άμεσα και με τη σωστή διατροφή. Ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας για να αυξήσετε τη σεξουαλικη σας επιθυμία και ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε επειδή ρίχνουν …τη λίμπιντο.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνετε σπαράγγια, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη διεγείρει την παραγωγή των ορμονών οι οποίες είναι απαραίτητες για μία δραστήρια ερωτική ζωή.

Επίσης, καλό κάνουν οι μπανάνες, καθώς περιέχουν ένα ένζυμο, τη βρομελίνη, για το οποίο εκτιμάται ότι αυξάνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Επιπλέον, περιέχουν συστατικά όπως το κάλιο και η ριβοφλαβίνη, τα οποία αυξάνουν την ενεργητικότητα.

Μάλιστα, η καλή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε μεγαλύτερη ερωτική διέγερση. Τροφές όπως το λάχανο, το δαμάσκηνο και τα ρεβίθια βοηθούν πάρα πολύ στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Παράλληλα, φυσικό βιάγκρα θεωρούνται τα ρεβίθια που περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ που διευκολύνει τη λίπανση των αγγείων και κατ” επέκταση τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Επιπλέον, σημαντική για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι η παραγωγή ορμονών από τον οργανισμό. Για παράδειγμα, το σέλερι περιέχει ανδροστερόνη, μία ορμόνη που θεωρείται ότι διεγείρει τις γυναίκες, ενώ στο φυτικό λίπος του ελαιολάδου υπάρχουν ουσίες που βοηθούν στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Τώρα, οι τροφές που ρίχνουν τη διάθεση είναι, σύμφωνα με έρευνες, η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων. Γενικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν με μεγάλη ταχύτητα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που συνδέεται με την πτώση της ενεργητικότητας και, κατ” επέκταση, τη μείωση της διάθεσης για σεξ. Το σάκχαρο, επίσης, αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τεστοστερόνης.

Επίσης, οι τροφές που περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου δεν βοηθούν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και, συνεπώς, την ενεργητικότητα του οργανισμού. Οταν κάποιος αισθάνεται κουρασμένος δεν έχει καμία όρεξη για σεξ!

 

 

 

 

Πηγή: iatronea.gr

Διαβάστε επίσης

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες, με προτίμηση στα μεγάλα φρέσκα ψάρια, αν και πανάκριβα και προνόμιο των πλουσίων, ήταν …