Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Η καλή αίσθηση της οσμής και ο ρόλος που παίζει στο κρεβάτι
Η καλή αίσθηση της οσμής και ο ρόλος που παίζει στο κρεβάτι

Η καλή αίσθηση της οσμής και ο ρόλος που παίζει στο κρεβάτι

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύτηκε, πριν λίγο καιρό και τα ευρήματά της δικαιώνουν ευχάριστα, όσους έχουν… μύτη! Και μπορεί κατά καιρούς, διάφορες θεωρίες να συνδέουν τη μύτη με τις ερωτικές επιδόσεις, όμως, τώρα η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να αποδείξει επιστημονικά ότι η μύτη, μέσω της έντονης αίσθησης της όσφρησης, συνδέεται με την ερωτική σας ζωή και κατά πόσο αυτή είναι καλή.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, διεξήχθη από την Johanna Bendas και την επιστημονική της ομάδα, στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης, σε νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 36 ετών. Και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν μια καλύτερη αίσθηση της μυρωδιάς έχουν και μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, οι γυναίκες με έντονη την αίσθηση της όσφρησης, έχουν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης.

Για να αξιολογήσουν την αίσθηση της όσφρησης, οι ερευνητές έδωσαν να μυρίσουν ειδικά «sticks», σε 42 γυναίκες και 28 άνδρες ηλικίας, 18 έως 36 ετών. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, η οποία περιλάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τις επιθυμίες τους, τη σεξουαλική συχνότητα, τη συχνότητα των οργασμών και την αντιλαμβανόμενη απόλαυση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Τα άτομα με πιο έντονη μυρωδιά ανέφεραν ότι οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες ήταν πιο «ευχάριστες», ενώ οι γυναίκες με μεγαλύτερη ευαισθησία στις οσμές είχαν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ. Όπως εξηγεί η ερευνητική ομάδα, τα δεδομένα υποδεικνύουν μια θετική επίδραση της οσφρητικής ευαισθησίας στη σεξουαλική ζωή.

«Η αντίληψη των οσμών του σώματος όπως τα κολπικά υγρά, το σπέρμα και ο ιδρώτας φαίνεται να εμπλουτίζουν τη σεξουαλική εμπειρία, αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Πώς λειτουργεί η αίσθηση της όσφρησης

Πώς λειτουργεί η αίσθηση της όσφρησης

Δεν μπορούμε να μυρίσουμε τα πάντα Η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβής, …