Home / Ειδήσεις / Μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής με… διορθώσεις! Και έπεται συνέχεια…
Μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής με… διορθώσεις! Και έπεται συνέχεια…

Μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής με… διορθώσεις! Και έπεται συνέχεια…

Βυθισμένα σε τιμές, λάθη και ενστάσεις ήταν τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για περίπου 11 ώρες!

Τόσο διήρκησε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία καταπιάστηκε, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Virus, με πάνω – κάτω 1000 περιπτώσεις!

Όμως, αν και επετεύχθη σημαντική πρόοδος δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας και έτσι τα μέλη της επιτροπής συναντώνται και πάλι σήμερα Σάββατο, αποφασισμένα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, για αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου συμφωνήσουν στο σύνολο.

Στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση τους προς τον Υπουργό Υγείας για το νέο Δελτίο Τιμών να μπορέσει να συνταχθεί τη Δευτέρα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται με τα φάρμακα εκείνα στα οποία, στην τελευταία ανακοστολόγηση, το Τμήμα Τιμολόγησης του ΕΟΦ υπολόγισε την τιμή τους, βάσει της ΥΑ Δημόπουλου και των συμπληρωματικών ρυθμίσεων της, στη χαμηλότερη της Ευρώπης αλλά, κυρίως, και πιο κάτω από αυτή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η Επιτροπή δέχθηκε διορθώσεις! Με τη διαδικασία της ψηφοφορίας τα μέλη αποφάσισαν σε αρκετές περιπτώσεις την αποκατάσταση της τιμής.

Θα πρέπει να επισημανθεί, βέβαια, ότι οι όποιες διορθώσεις αφορούσαν ενστάσεις-λάθη που προέκυψαν από την τελευταία διαδικασία και όχι (στη συντριπτική πλειονότητα τους) λάθη που έχουν κληρονομηθεί από προηγούμενες διαδικασίες τιμολόγησης.

Παρά τις πολλές ώρες και τις απανωτές συναντήσεις, τις διαφωνίες γύρω από «το γράμμα» και «το πνεύμα» της νομοθεσίας, που έχουν προκύψει και από τις αγκυλώσεις της Υπουργικής Απόφασης, το κλίμα στην Επιτροπή φέρεται να είναι καλό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βέβαια, μένει να δούμε αν η εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων υιοθετηθεί από την ηγεσία και σε ποιο βαθμό.

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr