Home / Ειδήσεις / Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!
Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στους ιατρικούς κύκλους η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προωθήσει στο νομοσχέδιο που φέρνει άμεσα στη Βουλή, διάταξη μέσω της οποίας εξισώνεται ουσιαστικά η εργασία των γιατρών του ιδιωτικού νοσοκομείου Ντυνάναλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Ειδικότερα προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος εργασίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο ανήκει σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.
Αντίστοιχη ρύθμιση γίνεται και για το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου υπηρετούν γιατροί με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σημειωθεί ότι ορισμένοι γιατροί υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ σε προσωποπαγείς θέσεις διατηρώντας ταυτόχρονα και ιδιωτικό ιατρείο.
Οι ίδιοι γιατροί έχουν κάνει μέρος της ειδικότητάς τους σε κλινικές του ΕΣΥδιοριζόμενοι σε προσωποπαγείς θέσεις και παρακάμπτοντας τις λίστες αναμονής για ειδικότητα στις οποίες περιμένουν συνήθως χιλιάδες νέοι γιατροί για χρόνια.
«Άρθρο 8
Ο χρόνος εργασίας του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο (ΝΠΙΔ) «Ερρίκος Ντυνάν» υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αντίστοιχη του Ε.Σ.Υ. και ως τέτοια λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία του διορισμού και την εξέλιξη του σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.. Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς που, λόγω διάθεσής τους από το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο., εργάστηκαν ή εργάζονται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.»
Δείτε παρακάτω το άρθρο 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο το οποίο έχει ήδη παραδοθεί προς μελέτη σε διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, αναμένεται να δοθεί και επισήμως σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Πηγή: medispin.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

OΙατρικός Σύλλογος Αθηνών, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς της φονικής …