Home / Ειδήσεις / «Μπαλώνοντας» κενά στο σύστημα υγείας
«Μπαλώνοντας» κενά στο σύστημα υγείας

«Μπαλώνοντας» κενά στο σύστημα υγείας

Σε μετακινήσεις προσωπικού ανάμεσα σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία καταφεύγουν οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, σε μια προσπάθεια να καλύψουν εκ των έσω τις εκρηκτικές ανάγκες καθώς οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις στην υγεία αργούν να φανούν στον ορίζοντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Β΄ ΥΠΕ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, ο Διοικητής της ΥΠΕ με έγγραφό του προς το Νοσοκομείο Νίκαιας ζητάει τη μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου κι ενός ειδικού παθολόγου σε νησιά του Αιγαίου.
«Δεν κάνουν τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα και κοιτάνε να μας πάρουν προσωπικό, όταν το Νοσοκομείο είναι ήδη τραγικά υποστελεχωμένο» τονίζει στο Virus ο νευροχειρουργός και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Πάνος Παπανικολάου. «Μέσα στο 2015 έχουν γίνει 5 συνταξιοδοτήσεις στο Χειρουργικό και δεν μας έφεραν ούτε έναν επικουρικό» προσθέτει.

Η ενέργεια αυτή, όπως υπογραμμίζουν σε επιστολή τους οι επιστημονικά υπεύθυνοι στο Νοσοκομείο, θα σημάνει αυτόματα περιορισμό της χειρουργικής δραστηριότητας, «μπλοκάροντας» συνολικά τη δραστηριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο από τις 21 Σεπτεμβρίου μπαίνει στη λεγόμενη «χειμερινή λειτουργία», γεγονός που συνεπάγεται αυξημένες λειτουργικές ανάγκες.

Ανάλογες προσπάθειες για μετακινήσεις προσωπικού εντός της Β΄ ΥΠΕ – τουλάχιστον 4 τον τελευταίο χρόνο – απετράπησαν μετά από την έντονη αντίδραση των γιατρών της Νίκαιας, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι προ των πυλών απαιτώντας η ΔΥΠΕ να πάρει θέση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.

«Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για μια ακόμα φορά δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι και τις εντυπώσεις και αδιαφορεί παντελώς για την περίθαλψη του πληθυσμού στις ευαίσθητες περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

 

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε επίσης

Πάνω από Γερμανία και ΗΠΑ η Ελλάδα στον παγκόσμιο δείκτη ποιότητας της υγείας (1990-2015)

Πάνω από Γερμανία και ΗΠΑ η Ελλάδα στον παγκόσμιο δείκτη ποιότητας της υγείας (1990-2015)

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20ή θέση στο νέο παγκόσμιο δείκτη ποιότητας της υγείας, πάνω από …