Home / Ειδήσεις / Βγήκε το ΦΕΚ με την ΥΑ της Τιμολόγησης
Βγήκε το ΦΕΚ με την ΥΑ της Τιμολόγησης

Βγήκε το ΦΕΚ με την ΥΑ της Τιμολόγησης

Σε ισχύ είναι οι αλλαγές στην Τιμολόγηση των Φαρμάκων, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του Θάνου Δημόπουλου.

To ΦEK Β 1958/11.09.2015 ήταν και το τελευταίο Φύλλο του Δεύτερου Τεύχους της Εφημερίδας της Κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε σήμερα. Την Απόφαση υπέγραψε μια ημέρα πριν ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, αφού είχε λάβει το πράσινο φως από όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοτες και από τον επικεφαλής των θεσμών για θέματα Υγείας, G. Carone.

Με τη δημοσίευση της ΥΑ σε ΦΕΚ εφαρμόζονται οι μειώσεις τιμών που προβλέπονται στο Μνημόνιο ΙΙΙ και αποτελούν, μαζί με την εφαρμογή της συνταγογράφησης μόνο με δραστική ουσία, τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου που έπρεπε να φέρει εις πέρας το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για την υπογραφή της ΥΑ τονίζοντας πως, μεταξύ άλλων, προβλέπει μειώσεις στις τιμές των off patent και των γενοσήμων φαρμάκων στο 50% και 32,5% της τιμής που είχε το φάρμακο αναφοράς πριν τη λήξη της περιόδου προστασίας, αντιστοίχως.

“Στόχος της ανατιμολόγησης είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που θα συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων για τη δημόσια υγεία. Ο ΕΟΦ θα έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει το ποσοστό της μείωσης που θα επιφέρει το παραπάνω μέτρο, στα τέλη του επόμενου μήνα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται, δε, πως “η τρέχουσα τιμολόγηση/ανατιμολόγηση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς διαδικασιών που είχε δρομολογήσει ο ΕΟΦ από τις 11 Αυγούστου και η ΥΑ διευκολύνει την διεκπεραίωση και την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών”.

Όπως τονίζεται, “ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει στην προεργασία και σε απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταρτιστεί ο κατάλογος των προϊόντων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανατιμολόγησης”.

ΦΕΚ ΥΑ Τιμολόγηση 11-9-2015

 

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr