Home / Ειδήσεις / Στο στοχαστρο Κουρουμπλή η Διοίκηση στο Αττικόν
Στο στοχαστρο Κουρουμπλή η Διοίκηση στο Αττικόν

Στο στοχαστρο Κουρουμπλή η Διοίκηση στο Αττικόν

“Έφοδο” πραγματοποίησε σήμερα στο Νοσοκομείο “Αττικόν” ο Υπουργός Υγείας, βρίσκοντας το “ακέφαλο” και προαναγγέλοντας απομακρύνσεις.

Παρεκκλίνοντας του προγράμματος του, που περιελάμβανε επισκέψεις σε Μονάδες Υγείας της Δ. Αττικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου αλλά και Νοσοκομείο “Αττικό”, του Χαϊδαρίου. Εκεί, ημέρα εφημερίας του Νοσοκομείου…δεν βρήκε στις θέσεις τους Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, που βρίσκονται σε άδεια.
Η απουσία των επικεφαλής του Νοσοκομείου (αλλά και της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες) προκάλεσε έντονη δυσαρέσκια στον Υπουργό ο οποίος ανακοίνωσε πως Διοικήτρια και Υποδιοίκητρια θα αντικατασταθούν άμεσα.

Πάντως, με δηλώσεις της στο Virus η Διοικήτρια Λ. Γιαννάκου σημείωσε πως βρίσκεται σε εγκεκριμένη από την ΥΠΕ πενθήμερη άδεια. “Μετά από 20 μήνες συνεχούς εργασίας έλαβα 5 ημέρες άδεια, με έγκριση της ΥΠΕ”, ξεκαθαρίζει.

Άγνωστο παραμένει αν το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε ΕΔΕ.

Η περιοδεία

Ανάγκες και κενά των Υγειονομικών δομών της Δ. Αττικής, κυρίως από πλευράς έμψυχου δυναμικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επισκέψεων του Υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής “δεσμεύτηκε για άμεση ενεργοποίηση όλων εκείνων των μέσων και μηχανισμών, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την εμφανή ικανοποίηση των εκπροσώπων των γιατρών και των εκεί δήμων. Ξεκαθάρισε δε, ότι έντονη επιθυμία του και στόχος του είναι η 24ωρη και άρτια λειτουργία των δομών του ΠΕΔΥ”.

Αναφορικά με το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, το οποίο και τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση διαβεβαίωσε τότι θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή λύση στο σύνολο των προβλημάτων.

Μάλιστα, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας να κάνει αύριο αυτοψία για τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα, που κοστίζουν σε σημαντικό αριθμό κλινών.
“Δεσμεύτηκε να εξεταστεί θετικά η δημιουργία μιας μονάδας πόνου (παρηγορητική), κάτι που του εισηγήθηκε ο ΥΠΕάρχης κ. Καρβούνης αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει και την εκδοχή διασύνδεσης του ‘’Αγία Βαρβάρα’’ με το Αττικόν, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δομών και υποδομών του νοσοκομείου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε επίσης

Τα «στρογγυλεύει» ο Κουρουμπλής για τα ΜΗΣΥΦΑ

Τα «στρογγυλεύει» ο Κουρουμπλής για τα ΜΗΣΥΦΑ

Χαμένη στη μετάφραση παραμένει, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του σήμερα ο Υπουργός Υγείας …