Home / Ειδήσεις / Προσλήψεις εντός Σεπτεμβρίου στην Υγεία
Προσλήψεις εντός Σεπτεμβρίου στην Υγεία

Προσλήψεις εντός Σεπτεμβρίου στην Υγεία

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης περίπου 1000 εργαζομένων στην Υγεία εντός του Σεπτεμβρίου σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Χριστόφορου Βερναρδάκη συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, αντιστοιχα, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας με 2.500 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα, οι προσλήψεις θα αφορούν όλο το φάσμα των εργαζομένων, ιατρούς, νοσηλευτές, διασωστών του ΕΚΑΒ και παραϊατρικό προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι να έχουν υλοποιηθεί, έως το τέλος του 2016, πάνω από 4 χιλιάδες προσλήψεις στην Υγείας, κατ’ αντιστοιχία των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Άλλωστε, σε Υγεία και Παιδεία έχει δοθεί «κυβερνητική» προτεραιότητα.
Ωστόσο, «ώριμες», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, είναι περίπου 1000 προσλήψεις. Πρόκειται για προσλήψεις που έχουν προϋπολογιστεί και οι διαδικασίες υλοποίησης τους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη. Θα αφορούν γιατρούς και νοσηλευτές, ως επί το πλείστον.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, όμως, σε αυτές οι 1000 προσλήψεις αφορούν κυρίως στις θέσεις (περίπου 900), που έχει δρομολογήσει εδώ και μερικούς μήνες το Υπουργείου Υγείας.
Όπως διευκρινίζεται, για να αρχίσουν οι διαδικασίες αρχές του 2016 για τις υπόλοιπες προσλήψεις χρειάζεται πράξη υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης

Έρχονται 13.000 προσλήψεις στην Υγεία με Ευρωπαϊκά «πακέτα»!

Έρχονται 13.000 προσλήψεις στην Υγεία με Ευρωπαϊκά «πακέτα»!

Ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να κάνει συνολικά 13.000 προσλήψεις στην …