Home / Ειδήσεις / Στα Ευρωπαϊκά Όργανα ο ΠΦΣ
Στα Ευρωπαϊκά Όργανα ο ΠΦΣ

Στα Ευρωπαϊκά Όργανα ο ΠΦΣ

Στα ευρωπαϊκά όργανα πρόκειται να προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με στόχο να ενημερώσει αλλά και να ενημερωθεί για τα «καταστροφικά» που πρόκειται να επιβάλλει το νέο Μνημόνιο.
Η Γενική Συνέλευση του Κλάδου εξουσιοδότησε το ΔΣ του ΠΦΣ «να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, κάθε τι που απορρέει από το Μνημόνιο και αφορά αμέσως ή εμμέσως το φαρμακευτικό επάγγελμα».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου, πρόκειται να προσφύγει άμεσα «στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο».
Όπως εξηγεί ο ΠΦΣ, με την επιβολή του Μνημονίου 3 η ανθρωπιστική κρίση θα επιδεινωθεί ραγδαία. «Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων», αναφέρει και προσθέτει:
«Τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ […] Οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς , που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περιθαλψης των πολιτών».

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου για τη παροχή …