Home / Ειδήσεις / «Σφίγγει ο κλοιός» για τους «παράτυπους» του Φαρμάκου
«Σφίγγει ο κλοιός» για τους «παράτυπους» του Φαρμάκου

«Σφίγγει ο κλοιός» για τους «παράτυπους» του Φαρμάκου

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ πρόκειται να μπουν Φαρμακαποθήκες, αλλά και Φαρμακευτικές Εταιρίες που φέρονται να παρέκκλιναν των συστάσεων της Αριστοτέλους, παρέχοντας φάρμακα στην αγορά με το σταγονόμετρο. Αύξηση κατέγραψαν οι παράλληλες εξαγωγές.

Η συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με εκπροσώπους από όλη την αλυσίδα του Φαρμάκου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, με κάθε πλευρά να διατυπώνει τις δυσκολίες και τα προβλήματα της περιόδου, επιδιώκοντας την επίλυση τους.

Αν και επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος φέρεται να εμφανίστηκε έτοιμος να καταθέσει εγγράφως καταγγελίες τόσο για Φαρμακαποθήκες όσο και για Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, καθώς εμφανίζονται να έχουν μειώσει σημαντικά τις ποσότητες φαρμάκων που διοχέτευαν στην αγορά.

Το Υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του, αναμένεται να εξετάσει μια – μια τις καταγγελίες, ειδικά αυτές που εμφανίζουν πως ο λόγος για την περιορισμένη διάθεση σκευασμάτων είναι πως προορίζονται για παράλληλες εξαγωγές, με στόχο τον περιορισμό της «χασούρας», από την απουσία ρευστότητας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΦ, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια αύξηση των παράλληλων εξαγωγών, το οποίο και θα εξεταστεί ενδελεχώς.
Η αντίδραση του Οργανισμού αναμένεται να είναι ο περιορισμός ή ακόμη και η πλήρης απαγόρευση των παράλληλων αυτών εξαγωγών.

Προμηθευτές
Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας συνάντησε τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Στην κουβέντα με τον Π. Κουρουμπλή οι επιχειρήσεις υπογράμμισαν την ανάγκη απεμπλοκής των τραπεζικών συναλλαγών με τους προμηθευτές των ελληνικών επιχειρήσεων από το εξωτερικό.

Ο ΣΕΙΒ ζήτησε από τον Υπουργό να μεσολαβήσει ώστε να αρχίσουν να δίνονται εγκρίσεις για τις πληρωμές τόσο των νέων παραγγελιών όσο και εκείνων των τελευταίων ημερών.

Αρμόδια για την έγκριση είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε η μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή για να προγραμματιστεί ραντεβού με το Δ. Μάρδα από Δευτέρα.

Η συζήτηση έφθασε και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της Αριστοτέλους για συμψηφισμούς.

 

 

 

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε επίσης

Απαγόρευση διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX

Απαγόρευση διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX PINK, …