Home / Ειδήσεις / ΕΚΑΒ: Νέα παράταση στο «θρίλερ» της προμήθειας 90 ασθενοφόρων
ΕΚΑΒ: Νέα παράταση στο «θρίλερ» της προμήθειας 90 ασθενοφόρων

ΕΚΑΒ: Νέα παράταση στο «θρίλερ» της προμήθειας 90 ασθενοφόρων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ συνεδρίασε σήμερα, αλλά τα νέα μέλη αποφάσισαν να μην αγγίξουν ακόμα το «καυτό» θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για την προμήθεια περίπου 90 ασθενοφόρων.

Η διοικητική «αβεβαιότητα» στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το ΕΚΑΒ κρατάει ακόμα παγωμένη τη διαδικασία για την έγκριση της προμήθειας, μέσω ΕΣΠΑ, των οχημάτων που περιμένουν «πως και πως» εργαζόμενοι και διασώστες του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε όλη την Ελλάδα.

Στο σημερινό ΔΣ που συμμετείχαν τα 3 νέα πρόσωπα που διόρισε το Υπουργείο Υγείας τακτοποιήθηκαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα του ΕΚΑΒ, αλλά στο θέμα του διαγωνισμού οι «νέοι» ζήτησαν αναβολή προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά.

Η ενημέρωση εκτιμάται πως δεν θα πρέπει να τραβήξει περισσότερο από μια εβδομάδα, ώστε να ξεκαθαριστεί το μέλλον του διαγωνισμού.

Το ζήτημα είναι, όμως, τι θα γίνει τελικά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Οι σχέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με το Ν. Παπαευσταθίου κινούνται σε «λεπτό πάγο».

Κύκλοι της Αριστοτέλους αναφέρουν πως Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός εκτιμούν, όπως άλλωστε έχουν εκφράσει και ανοικτά, τον κ. Παπαευσταθίου, δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τη διοίκηση του.

Ωστόσο, φέρονται να δέχονται πιέσεις για την αντικατάσταση του, με το «νέο» πρόεδρο να έχει ήδη επιλεγεί και αναφερόμαστε, φυσικά, στον υπάλληλο του ΕΚΑΒ, τον ΤΕ Μηχανολόγο Οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη.

Αν, λοιπόν, αυτό ισχύει ή ακόμα και αν ο κ. Παπαευσταθίου κρίθηκε ανεπαρκής, τελικά, γιατί οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός δεν προχωρούν στην αντικατάσταση του, ώστε να υπογράψει και την προμήθεια των ασθενοφόρων ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ;

Μήπως, για κάποιο λόγο, περιμένουν από τον νυν πρόεδρο να τους διευκολύνει, υποβάλλοντας παραίτηση ή βγάζοντας το “φίδι από την τρύπα”, υπογράφοντας το διαγωνισμό;

Από ότι πληροφορούμαστε, όμως, μια παραίτηση δεν χρειάζεται. Αυτό που απαιτείται είναι μια απόφαση και κυρίως μια πολιτική απόφαση.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, με την προμήθεια των ασθενοφόρων δεν θα λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, αλλά όποιος και αν είναι ο πρόεδρος του Κέντρου, θα πρέπει να συνεχίσει να διαχειρίζεται μια υπηρεσία που λειτουργεί σε «συνθήκες πολέμου»….

 

 

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε επίσης

42χρονος πέθανε έξω από το κλειστό Κέντρο Υγείας

42χρονος πέθανε έξω από το κλειστό Κέντρο Υγείας

Τραγικό τέλος βρήκε την Κυριακή το απόγευμα 42χρονος που ταξίδευε στην εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας …