Home / Υγεία / Άσκηση / Τρέξε 10 Λεπτά για την Ζωή σου!
Τρέξε 10 Λεπτά για την Ζωή σου!

Τρέξε 10 Λεπτά για την Ζωή σου!

Λίγο τρέξιμο την ημέρα μπορεί να σώσει την ζωή σου! Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πολύ μεγάλης έρευνας που δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουλίου στο Journal of The American College of Cardiology. Η έρευνα αφορούσε σε 55137 άτομα τα οποία συμμετείχαν στην μελέτη ACLS (American Center Longitudinal Study) τα οποία βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για 15 τουλάχιστον χρόνια.

Τα άτομα αυτά κατέγραφαν όλο αυτό το διάστημα την ένταση και την ποσότητα της άσκησης που είχαν και οι ερευνητές παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας τους τα 15 χρόνια της μελέτης. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά όσον αφορά στην ευεργετική δράση της άσκησης στην υγεία των ανθρώπων. Κάποιος μπορεί βέβαια να πει ότι αυτό ήταν γνωστό, όμως έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι μόλις 10 λεπτά τρέξιμο την ημέρα και μάλιστα χαμηλής έντασης μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που έτρεχαν 10 λεπτά την ημέρα είχαν 30% λιγότερους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία και 45% λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα, σε αντίθεση με τα άτομα που δεν έτρεχαν καθόλου. Συνολικά τα άτομα που έτρεχαν 10 λεπτά την ημέρα κέρδισαν κατά μέσο όρο 3 χρόνια ζωής!

Η είδηση αυτή είναι πολύ αισιόδοξη διότι ενώ ο κόσμος γνωρίζει ότι η άσκηση κάνει καλό στην υγεία, δεν ασκείται με μόνιμη αιτιολογία την έλλειψη χρόνου. Οι οδηγίες που έδιναν οι γιατροί εώς τώρα ήταν 30 λεπτά την ημέρα μέτριας έντασης άσκηση την ημέρα ή 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα. Οι συστάσεις αυτές αποδείχθηκαν ανεδαφικές, καθώς περισσότεροι από τους μισούς δεν μπορούν να πιάσουν αυτά τα όρια λόγω έλλειψης χρόνου. Με τα νέα δεδομένα, τελικά, αρκούν 10 λεπτά μέτριας έντασης τρέξιμο την ημέρα, για να πάρει κανείς όλο το όφελος της άσκησης, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσει χρόνο και χρήμα. Τρέξτε, λοιπόν έστω και λίγο για την ζωή σας.

 

 

Πηγή: smarthealth.gr

Διαβάστε επίσης

Πώς θα σώσετε κάποιον που πνίγεται

Πώς θα σώσετε κάποιον που πνίγεται

Ο πνιγμός από κάποια τροφή ή ένα ξένο σώμα που φράσσει τους αεραγωγούς μπορεί να …