Home / Ειδήσεις / Αντικαπνιστική καμπάνια από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις 27 Μαΐου
Αντικαπνιστική καμπάνια από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις 27 Μαΐου

Αντικαπνιστική καμπάνια από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις 27 Μαΐου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος τόσο στους ενεργητικούς όσο και στους παθητικούς καπνιστές. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πέντε εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα.
Η πλειονότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν απαγορεύσει νομοθετικά το κάπνισμα και έχουν φροντίσει για την υλοποίηση του μέτρου, σε όλους τους κλειστούς χώρους. Η Ελληνική πολιτεία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική και αποτελεσματική υλοποίηση του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, προασπίζοντας και την υγεία των παθητικών καπνιστών.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέλαβε πρωτοβουλία ενημέρωσης του κοινού αλλά και πίεσης της Ελληνικής Πολιτείας στη λήψη επιπλέον μέτρων.
Με την ευκαιρία της Παγκοσμίου Ημέρας κατά του Καπνίσματος -31 Μαΐου- η Ε.Κ.Ε. οργανώνει μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του
κοινού στην
Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής 27 Μαϊου 2015, ώρα 19.30
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παραστείτε στην εκδήλωση αυτή.
Η παρουσία σας είναι πολύτιμη και θα συμβάλει στην ευόδωση του τελικού στόχου, της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Με εκτίμηση
Στέφανος Γρ. Φούσας
Πρόεδρος ΕΚΕ

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Εκδηλώσεις στις Κυκλάδες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Εκδηλώσεις στις Κυκλάδες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Εκδηλώσεις τη βραδιά της πανσελήνου, στις 26 Αυγούστου 2018, καθώς και άλλες που διοργανώνονται μια …