Home / Ειδήσεις / ΙΣΑ, εγκαίνια έκθεσης ιατρών ζωγράφων και βράβευση ιατρών για το κοινωνικό έργο τους
ΙΣΑ, εγκαίνια έκθεσης ιατρών ζωγράφων και βράβευση ιατρών για το κοινωνικό έργο τους

ΙΣΑ, εγκαίνια έκθεσης ιατρών ζωγράφων και βράβευση ιατρών για το κοινωνικό έργο τους

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Ιατρών – ζωγράφων μελών του Ι.Σ.Α
στο Μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ. 


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν 100 περίπου καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων πολλοί σαν μέλη της Εταιρείας ιατρών καλλιτεχνών έχουν εκθέσει και βραβευθεί σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Παρουσιαζονται κλασσικά έργα σε λάδι, ακουαρέλες αλλά και πρωτότυπα έργα, φτιαγμένα με ιατρικά αναλώσιμα.


Διατίθενται έργα των ιατρών καλλιτεχνών, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα δωρηθούν για τις ανάγκες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που λειτουργεί στον Ι.Σ.Α. εδώ και 2,5 χρόνια και παρέχει Π.Φ.Υ. στους ανασφάλιστους και ανήμπορους συμπολίτες μας.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, ο Ι.Σ.Α βράβευσε συναδέλφους για τους οποίους έχει λάβει συγχαρητήριες επιστολές από πολίτες- ασθενείς, οι οποίες εξαίρουν το ιατρικό τους ενδιαφέρον, την επιστημοσύνη τους, την απαράμιλλη αφοσίωση και την προσφορά τους στον ασθενή, το ήθος και την ακεραιότητά τους. Οι γιατροί αυτοί αποτελούν πρότυπα και αναδεικνύουν την ιατροκοινωνική άσκηση της ιατρικής επιβεβαιώνοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της στον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών είναι πιστή καθότι τιμά τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων είπε:
Στην σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή και την ισοπέδωση σταθερών αξιών χρειαζόμαστε τον επανακαθορισμό της οπτικής μας και την εξεύρεση εμπνευσης. Οι καλλιτέχνες σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις και παραδείγματα για όλους μας. Είναι ισχυρό μέσο αντίστασης στη φθορά των ανθρωπίνων αξιών, είναι η ταυτότητα του λαού μας και το νήμα που δένει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Ευχαρίστησε την Χάρης Τσώνη για την όλη Οργάνωση της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Καλλιτεχνών Θεόδωρος Ντόλατζας είπε ότι ο γιατρός καλλιτέχνης εκτός από την Επιστήμη του γνωρίζει πώς να δημιουργεί πώς να συνθέτει εκ του μηδενός πάνω σε ένα λευκό καμβά ή σε επεξεργασμένο ξύλο μια μορφή, μια σύνθεση, ένα τοπίο. Έτσι ο δημιουργός βλέπει να άλλο μάτι τον συνάνθρωπό του, τον άρρωστό του, την ασθένειά του.

Τέλος ο γιατρός Σ. Σαμπουτίν παρουσίασε τον ύμνο του ΙΣΑ. Τους στίχους, ύμνου έγραψε ο Γ. Πατούλης. 
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. 
Eπιμέλεια Kική Τσεκούρα, medlabnews.gr

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

OΙατρικός Σύλλογος Αθηνών, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς της φονικής …