Home / Υγεία / Συμβουλές / Φτιάχνουμε «ασφαλές σπίτι» για το παιδί μας

Φτιάχνουμε «ασφαλές σπίτι» για το παιδί μας

Πόσες φορές έχουμε πει ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα απομακρύνουμε από το να έχουν μαζί τους επαφή τα παιδιά, και πόσες το χουμε αναβάλει;«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» λέει μία παροιμία και αν αναλογιστούμε πόσο δίκιο μπορεί να έχει ο θυμόσοφος λαός, θα πρέπει από αυτή τη στιγμή κιόλας να δημουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για το μικρό μας.Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε;
Στο μπάνιο: Δεν αφήνουμε σε προσβάσιμα σημεία τα απορρυπαντικά. Όσο κι αν οι καινούριες συσκευασίες έχουν δύσκολο άνοιγμα για τα πιτσιρίκια, ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το αν τελικά το παιδί σας μπορεί να ανοίξει ένα καπάκι. Φροντίστε επίσης να μην έχετε ηλεκτρικές συσκευές στην πρίζα, ακουμπισμένες στον πάγκο ή στο έπιπλο του μπάνιου, μην τυχόν και καταφέρει το παιδί να τις πιάσει με βρεγμένα χέρια ή πατώντας ξυπόλητο σε βρεγμένο έδαφος. Γενικά καλό θα ήταν το μπάνιο να μην είναι μία εύκολα προσβάσιμη περιοχή όταν το παιδί σας «αλωνίζει» το σπίτι, γιατί όσο πιο μικρό είναι τόσο πιο πολλοί κίνδυνοι ελλοχεύουν εκει.

Στο σαλόνι, στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία: Καλύψτε όλες τις αιχμηρές περιοχές των επίπλων σας. Βάλτε stop στα συρτάρια που κλείνουν με επαναφορά και μπορεί να τραυματίσουν τα χεράκια των παιδιών σας. Καταργήστε τα τραπεζομάντιλα, που μπορεί να τα τραβήξουν και να ρίξουν κάτω ότι υπάρχει πάνω στο τραπέζι σας. Καλύψτε τα εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια και στερεώστε σε ένα ασφαλές σημείο την τηλεόρασή σας. Ειδικά οι νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις είναι πολύ ελαφριές και μπορεί να αναποδογυρίσουν με ένα απλά σπρώξιμο!

SOS: Μην αφήνετε τα μαγνητάκια που έχετε πάνω στο ψυγείο σας τόσο χαμηλά ώστε μπορεί να τα φτάσει ένα παιδάκι! Στα μωρά αρέσει να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους και μπορεί να πνιγούν από εκεί που δεν το περιμένετε.

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

 

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …

Αφήστε μια απάντηση