Home / Υγεία / Ασπίδα των οστών ο ήλιος

Ασπίδα των οστών ο ήλιος

 

Παιδία ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών, μητέρες σε φάση θηλασμού, καθώς και άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που έχουν απόλυτη ανάγκη έκθεσης στον ήλιο προκειμένου το σώμα να παράγει φυσικά επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της φιλανθρωπικής βρετανικής οργάνωσης Arthritis Research UK.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι πρωτίστως υπεύθυνη για την πρόσληψη και απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό μέσω της τροφής. Υποβιταμίνωση D προκαλεί μείωση της ποσότητας ασβεστίου και μπορεί να καταλήξει σε κρούσματα οστεοπόρωσης (μείωση πυκνότητας μετάλλων στα οστά που τα καθιστά εύθραυστα), οστεομαλακίας (πάθηση που λεπταίνει τα οστά), ποικίλων μυϊκών πόνων, και ραχίτιδας στα παιδία.

«Από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, 15 λεπτά είναι γενικά αρκετός χρόνος» δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ο Alan Silman, ιατρικός διευθυντής της Arthritis Research UK.

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

 

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …

Αφήστε μια απάντηση