Home / Ειδήσεις / “Αυτόφωρο” εφεξής για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς – Πολύωρο θρίλερ στην Κυβέρνηση
"Αυτόφωρο" εφεξής για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς - Πολύωρο θρίλερ στην Κυβέρνηση

“Αυτόφωρο” εφεξής για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς – Πολύωρο θρίλερ στην Κυβέρνηση

“Πέρασε” τελικά κατά πλειοψηφία η τροπολογία Κοντονή για τους πλειστηριασμούς, η οποία προβλέπει εφεξής αυτόφωρη διαδικασία για όσους ασκούν βία σε συμβολαιογράφους και παρακωλύουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών.
Υπό τον φόβο εκτεταμένων διαρροών, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην προαναγγελθείσα από νωρίς αλλαγή στα περί “απειλής”, αφαιρώντας την παράγραφο 2, όπερ σημαίνει ότι απειλές σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς δεν θα συνεπάγονται αυτεπάγγελτη δίωξη, αλλά θα απαιτείται έγκληση από το θύμα.
Προηγήθηκε ένα οργίλο και ολοήμερο παρασκήνιο , καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν με καταψήφιση της τροπολογίας και ζητούσαν την απόσυρσή της, προκαλώντας ίλιγγο στην Κυβέρνηση. Και τούτο, γιατί η εν λόγω τροπολογία αποτελεί δέσμευση προς τους δανειστές και χωρίς την εκπλήρωσή της, δεν υπήρχε περίπτωση να ολοκληρωθεί και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση ούτε να εκταμιευτεί η αναμενόμενη δόση.
Εξ ού και οι αλλαγές στις διατυπώσεις της τροπολογίας, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τους Θεσμούς, ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις που απορρέουν από την εν λόγω τροπολογία.
Ένταση και δραματικές εκκλήσεις
Ο Σταύρος Κοντονής δέχθηκε όχι μόνον τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης αλλά ομαδόν κατέφθαναν σε Κόμμα και κυβέρνηση τα “ραβασάκια” βουλευτών που απειλούσαν με καταψήφιση.
Άρον-άρον  ανέλαβαν κατόπιν τούτων Σταύρος Κοντονής και Ευκλείδης Τσακαλώτος να  κάνουν μασάζ στους ΣΥΡΙΖΑ υπό την ξεκάθαρη γραμμή πως θέμα απόσυρσης της τροπολογίας δεν τίθεται.
Πληροφορίες μάλιστα έφεραν τον κ. Τσακαλώτο, κάνοντας χρήση ιδιαιτέρως δραματικών όρων που δε συνηθίζει, να στέλνει μήνυμα στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι η υπερψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, αποτελεί όρο επιβίωσης για την Κυβέρνηση.
Κατόπιν τούτου, προκρίθηκε η λύση ενός “μερεμετιού” στην διατύπωση της ρύθμισης περί “απειλής”, προκειμένου να “βοηθηθούν” οι φασαριόζοι βουλευτές να υπερψηφίσουν την τροπολογία χωρίς να … φύγουν με άδεια χέρια.
Μην γίνουν ήρωες στη ΛΑΕ
Στην θυελλώδη μαζωξη Κοντονή- Τσακαλώτου και βουλευτών στο μεταξύ, διατυπώθηκε έντονα ο προβληματισμός ότι η τροπολογία είναι σαν να οδηγεί Λαφαζάνη ,  Κωνσταντοπούλου και τα Κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών σε συλλήψεις, ηρωοποιώντας τους και πολλαπλασιάζοντας το πολιτικό πρόβλημα για την Κυβέρνηση.
Παραλλήλως συζητήθηκε πως η εν λόγω τροπολογία είναι εκ του περισσού, καθώς καλύπτεται από το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα. Παρα ταύτα, ξεκαθαρίστηκε πως δεν είναι δυνατόν να αποσυρθεί η τροπολογία διότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους δανειστές.
Ο συνήθης ύποπτος Ν. Φίλης, επανέφερε την πολλάκις διατυπωμένη θέση του για νομοθετική επέκταση των μέτρων προστασίας των αδύναμων δανειοληπτών, χωρίς να υπάρχει προς ώρας κανένα στοιχείο περί σφοδρής του αντίδρασης στο δια ταύτα της τροπολογίας.
Προς εκτόνωση δε του εξαιρετικά βεβαρημένου κλίματος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνήθηκε , μετά τις γιορτές, να συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος με αντικείμενο την εξέταση της αντιμετώπιση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προς συζήτηση και έγκριση τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις για τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση της εκπεφρασμένης κυβερνητικής και κομματικής βούλησης για την προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.
Η γραμμή άμυνας του Μαξίμου πάντως, είναι μία και πάγια: Οι λαϊκές κατοικίες προστατεύονται και οι φτωχοί δανειολήπτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …