Home / Ειδήσεις / Παροχή πολλαπλών δράσεων ανθρωπιστικού σκοπού και στόχου από το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χίου
Παροχή πολλαπλών δράσεων ανθρωπιστικού σκοπού και στόχου από το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χίου

Παροχή πολλαπλών δράσεων ανθρωπιστικού σκοπού και στόχου από το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χίου

Το Τοπικό Τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δραστηριοποιείται για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν από τα μικρασιατικά παράλια από την αρχή της εκδήλωσης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης.
Αρχικά η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη, ωστόσο η μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών το τελευταίο χρόνο άλλαξε τα δεδομένα.
Το Τμήμα μας, με τη στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης και του Προέδρου Ε.Ε.Σ., καθώς και με τη πολύτιμη συνδρομή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις που ανέκυψαν προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες: λειτουργία ιατρείου πρώτων βοηθειών και σταθμού για τη ψυχολογική στήριξη των παιδιών, παροχή υπηρεσιών επανασύνδεσης οικογενειών, διανομές πακέτων ανθρωπιστικής βοήθειας, ιματισμού, υπνόσακων, κουβερτών σε παιδιά, γυναίκες και άτομα με ειδικές ανάγκες, κ.α.
Μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας ωστόσο, που οδήγησε σε αποχώρηση πολλές ΜΚΟ από το πρώην “hot spot” της ΒΙΑΛ, εμείς πιστοί στις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, παραμένουμε σταθερά παρόντες και ενεργοί και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να καλύψουμε όλα τα κενά που παρουσιάζονται.
Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα τόσο στο μόνιμο προσωπικό όσο και στους χιλιάδες των εθελοντών μας, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, σε δύσκολες συνθήκες και για μακρό χρονικό διάστημα, πιστοί στις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος.

 

Ευχαριστούμε επίσης τη τοπική κοινωνία της Χίου και τις Αρχές του τόπου μας για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που μας παρέχουν, καθώς και για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …