Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Τι συμβαίνει εάν ερεθίζεσαι σεξουαλικά από… τον εαυτό σου
Τι συμβαίνει εάν ερεθίζεσαι σεξουαλικά από… τον εαυτό σου

Τι συμβαίνει εάν ερεθίζεσαι σεξουαλικά από… τον εαυτό σου

Σεξουαλική διέγερση μπορεί να προκύψει από πλείστα ερεθίσματα, συμπεριλαμβανόμενου και… του ίδιου του εαυτού μας! Δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά δεν είναι και διόλου απίθανο, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: «Μερικές φορές, όταν ντύνομαι μπροστά στον καθρέφτη του δωματίου μου και δοκιμάζω νέα μαύρα εσώρουχα, ερεθίζομαι». Τι συμβαίνει εδώ; Πρόκειται άραγε για ένα τυπικό δείγμα νάρκισσου;

Ονομάζεται «αυτό-ερεθισμός» και είναι κάτι συνηθισμένο, υποστηρίζει ο Michael Aaron, ειδικός σε θέματα σεξουαλικότητας στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου «Modern Sexuality: The Truth About Sex».

«Κάποια το βιώνουν περισσότερο σαν ένα προσανατολισμό, με την έννοια ότι διεγείρονται από τον εαυτό τους περισσότερο απ’ ό,τι οι άλλοι. Αυτοί αποκαλούνται αυτοσεξουαλικοί (autosexuals)», προσθέτει ο Aaron στο σε δημοσίευμα του refinery29.

Η αυτοσεξουαλικότητα (ή και αυτοερωτισμός, στα αγγλικά autosexuality) είναι μια ασαφής έννοια που οι ειδικοί στο σεξ προσπαθούν να καθορίσουν και να εξερευνήσουν, σύμφωνα με άρθρο του δρ. Leon Seltzer, στο περιοδικό Psychology Today. Είτε αφορά σε προσανατολισμό, είτε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ο όρος «αυτοσεξουαλικός» αναφέρεται σε άτομα που έλκονται σεξουαλικά από τον εαυτό τους (προσοχή όμως μη το συγχέετε με την ναρκισσιστική συμπεριφορά).

«Είναι αρκετά συχνό ένας άνθρωπος να διεγείρεται από τον εαυτό του, σε διαφορετικές βαθμίδες», εξηγεί ο Aaron.

«Στη δική μου περίπτωση, έλκομαι κυρίως από άλλους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν φορές που διεγείρομαι από τον εαυτό μου (ίσως γι’ αυτό η πρώην κοπέλα μου έμοιαζε τόσο πολύ με εμένα)», γράφει η sex editor, Sophie Saint Thomas.

Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις αν ανήκεις και εσύ στο γκρουπ των αυτοσεξουαλικών, εξηγεί ο Δρ. Seltzer, είναι να σκεφτείς τις συνήθειες σου κατά τη διάρκεια της αυτοικανοποίησης. Αν για παράδειγμα, φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου, τότε ναι, ανήκεις στην κατηγορία. Πάντως, αν ερεθίζεσαι κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη, όταν είσαι ντυμένος σέξι ή γδύνεσαι, ή αν σου αρέσει να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη να κάνει σεξ με άλλον, τότε πιθανότατα δεν είσαι autosexual, απλά είναι συναρπαστικό να βλέπεις τον αυτό σου σέξι ή να κάνει σεξουαλικά παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται, ο αυνανισμός είναι μια αυτοερωτική πράξη, ωστόσο το ζήτημα είναι ποιον φαντασιώνεται κανείς όταν το κάνει.

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και …