Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Εσείς, πόσο συχνά κάνετε έρωτα;
Εσείς, πόσο συχνά κάνετε έρωτα;

Εσείς, πόσο συχνά κάνετε έρωτα;

Σίγουρα μέχρι τώρα στη ζωή σας έχετε διαπιστώσει πως η ποιότητα της σχέσης και η ποιότητα του σεξ που απολαμβάνετε σχετίζονται μεταξύ τους. Και η σχέση αυτή είναι διπλής κατεύθυνσης. Τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης στο γάμο ή στη σχέση οδηγούν σε μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση και vice versa, και (λογικό) όσο περισσότερο σας ικανοποιεί το σεξ τόσο συχνότερα θέλετε να το κάνετε.

Πόσο συχνά θεωρείται φυσιολογικό;
Στην εξίσωση της συχνότητας που κάνουμε έρωτα φαίνεται πως μπαίνει ένας ακόμη παράγοντας. Με βάση την παρατήρηση των καθημερινών καταχωρίσεων σε ημερολόγιο για τη συχνότητα των ερωτικών επαφών σε 278 ετεροσεξουαλικά καινούρια ζευγάρια κυρίως μεταξύ 25 και 35 ετών, νέα έρευνα σχετίζει το ταμπεραμέντο και την προσωπικότητά τους με τη “σεξουαλική λειτουργία” – ή πόσο συχνά κάνουν έρωτα.

Οι ερευνητές αναζήτησαν το συσχετισμό ανάμεσα στα Πέντε Σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας (αν είναι κάποιος ανοιχτός στις εμπειρίες, σχολαστικός, εξωστρεφής, ευχάριστος και νευρωτικός και σε ποιο βαθμό) και την πιθανότητα να κάνει το ζευγάρι σεξ σε μια οποιαδήποτε ημέρα, βρήκαν πως η επιρροή της γυναίκας ήταν η πιο έντονη: Τα ζευγάρια με γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν πολύ ευχάριστες και ελάχιστα νευρωτικές έκαναν πιο συχνά έρωτα και δήλωσαν πως η ερωτική τους ζωή ήταν πολύ ικανοποιητική. 

Τελικά πόσες φορές είναι αρκετές;
Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει πως μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανική για να διατηρείται η ικανοποίηση της σχέσης. Για την ακρίβεια, “παρότι το πιο συχνό σεξ είναι συνδεδεμένο με μεγαλύτερη ευτυχία”, σύμφωνα με την Amy Muise, κοινωνική ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, “οι επαφές πάνω από μία φορά την εβδομάδα δεν άλλαζαν αυτό το δεδομένο”.

Τώρα ξέρετε τι χρειάζεται να κάνετε για να απολαμβάνετε την ερωτική σας ζωή μέσα στο γάμο ή τη σχέση: προσπαθήστε και οι δύο να είστε πιο ευχάριστοι μεταξύ σας! Κι αυτό σίγουρα θα έχει θετική επίπτωση σε όλες τις πτυχές της σχέσης και όχι μόνο στο κρεβάτι.

 

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και …