Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Κοινωνική προσφορά Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
Κοινωνική προσφορά Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Κοινωνική προσφορά Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αναλογιζόμενο τις δυσμενείς συνέπειες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών, αποφάσισε να συλλέξει είδη σίτισης, ένδυσης, προσωπικής υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα πλαίσια αλληλεγγύης, στήριξης και κάλυψης των αναγκών τους.
Με μεγάλη ανταπόκριση, πολλοί ιατροί – μέλη μας, συμπολίτες αλλά και φορείς (σχολεία – σύλλογοι) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρέδωσαν τα προαναφερόμενα είδη στα γραφεία του Συλλόγου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους συνανθρώπους μας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επέδειξαν.
Πέραν των προσφύγων, πολλοί συμπολίτες μας ημεδαποί, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν ανάγκη την αμέριστη στήριξή μας.
Για τους ανωτέρω λόγους, από το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσθηκαν τα εξής:
1. Εν όψει των εορτών του Πάσχα παραδόθηκαν τρόφιμα και ένδυση στο κελάρι της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
2. Χορηγήθηκε χρηματικό ποσό ως ενίσχυση στον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων προκειμένου να γίνει προμήθεια τροφίμων που θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
3. Μετά από αίτημα του Καταστήματος Κράτησης Πατρών (φυλακές Αγ. Στεφάνου), άποροι κρατούμενοι, τροφοδοτήθηκαν με είδη προσωπικής υγιεινής.
Τέλος, το Σάββατο 07/05/2016 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των ειδών που συλλέχθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προς το κέντρο υποδοχής των προσφυγών / μεταναστών της Μυρσίνης ν. Ηλείας και ώρα 11:00 πμ. παρουσία θεσμικών, πολιτικών φορέων και εκπροσώπων τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος          Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής   Γεώργιος Πατριαρχέας

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Καταγγέλλουν τον ΕΟΠΥΥ οι σύλλογοι και τα σωματεία που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής

Καταγγέλλουν τον ΕΟΠΥΥ οι σύλλογοι και τα σωματεία που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής

Εμείς, οι σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών-επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» …