Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών;
Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών;

Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών;

Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα που αναφέρουν οι γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνες, μία στις δέκα γυναίκες βιώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της αλλά και τη σχέση που έχει με το σύντροφό της.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), οι γυναίκες αναφέρουν ότι το πιο συχνό πρόβλημα στο «κρεβάτι» είναι η σημαντική μείωση στη σεξουαλική – ερωτική τους επιθυμία, η οποία τους προκαλεί ενόχληση και αρνητική επίδραση στη σχέση με το σύντροφό τους.
Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα. Το σεξ μοιάζει απλά σαν να μην ενδιαφέρει το άτομο, σαν να μην απασχολεί καν την καθημερινότητά του.
Όπως λένε οι ειδικοί, δεν πρόκειται για ασήμαντο πρόβλημα, καθώς συχνά έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του συντρόφου της και συχνά συνοδεύεται από την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς και διαταραχών στη σχέση του ζευγαριού, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες.
Τα αίτια για μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι λανθασμένες γνώσεις γύρω από το σεξ, παρουσία σεξουαλικής δυσλειτουργίας (πόνου κατά την επαφή), τραυματική σεξουαλική εμπειρία/κακοποίηση, χαμηλή αυτοπεποίθηση και άγχος.
Βέβαια, η κούραση και οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής δεν λειτουργούν συνεργατικά στην ερωτική διάθεση του ζευγαριού. Το ζευγάρι μπορεί να νιώθει κυριολεκτικά εξαντλημένο και … όταν πλησιάζει στο κρεβάτι να επιθυμεί απλά να κοιμηθεί για να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει τις δυνάμεις του.
Τέλος, την ερωτική επιθυμία επηρεάζουν αρνητικά διάφορα χρόνια νοσήματα, ο αλκοολισμός αλλά και η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

 

 

 

Πηγή: iatronea.gr

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: Υψηλές πιθανότητες εγκυμοσύνης σε γυναίκες με ρευματικά νοσήματα

Ερευνα: Υψηλές πιθανότητες εγκυμοσύνης σε γυναίκες με ρευματικά νοσήματα

Οι γυναίκες με ρευματικά νοσήματα μπορούν να μείνουν έγκυες αλλά ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος …