Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Καθοριστική η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών
Καθοριστική η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Καθοριστική η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Ο ύπνος φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με επικεφαλής τον Δρ Ντέηβιντ Κάλμπαχ, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 171 γυναίκες για δύο εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι, εκείνες που κοιμόντουσαν επαρκώς και καλά το ένα βράδυ, είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου φάνηκε να αυξάνει κατά 14%, κατά μέσο όρο, την πιθανότητα σεξουαλικής συνεύρευσης με τον σύντροφό τους το επόμενο 24ωρο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, ο ύπνος σχετίζεται με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων, καθώς όσες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται λίγο.

Η μελέτη έδειξε επίσης, ότι η θετική επίπτωση του ύπνου στη σεξουαλική ζωή είναι άσχετη με την ηλικία της γυναίκας, τη γενικότερη συναισθηματική κατάστασή της, την φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου της ή αν νιώθει κουρασμένη.

«Η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και τη διέγερση μιας γυναίκας», σχολιάζει ο Δρ Κάλμπαχ.

«Μια γυναίκα δεν πρέπει πάντως να περιμένει ότι, ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα σεξουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου», τονίζει ο ερευνητής.

 

 

 

 

Πηγή: iatronea.gr

Διαβάστε επίσης

Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία: Τι φταίει;

Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία: Τι φταίει;

Τα προβλήματα της μειωμένης επιθυμίας είναι τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών, καθώς αφορά …