Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Για να είναι πραγματικά “ασφαλές” το ασφαλές σεξ
Για να είναι πραγματικά "ασφαλές" το ασφαλές σεξ

Για να είναι πραγματικά “ασφαλές” το ασφαλές σεξ

Αν προσέχετε τη διατροφή σας και προσπαθείτε να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με χημικά (σαπούνια, αποσμητικά, καθαριστικά), τότε βεβαιωθείτε ότι τα προφυλακτικά που έχετε επιλέξει δεν περιέχουν βλαπτικά συστατικά.

Σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, επισημαίνεται πως ένα συνηθισμένο προφυλακτικό περιέχει χημικά που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των ορμονών του οργανισμού σας, ακόμη και να αυξήσουν τις πιθανότητες να κολλήσετε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ένα συνηθισμένο προφυλακτικό, αναφέρουν, συνήθως περιέχει τρία επικίνδυνα χημικά: parabens, σπερματοκτόνο (νονοξυνόλη-9) και γλυκερίνη.

Γιατί όχι στα parabens

Τα parabens είναι ένα είδος συντηρητικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης ή καθαρισμού του δέρματος και καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων. Το μειονέκτημα είναι πως αποδιοργανώνουν το ενδοκρινολογικό σύστημα. Και όταν επηρεάζονται οι ορμόνες, επηρεάζεται και η διανοητική, φυσική και αναπαραγωγική μας υγεία. Το δέρμα απορροφά σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ουσίες και η περιοχή των γεννητικών οργάνων σχετίζεται στενά με τις αναπαραγωγικές μας ορμόνες, οπότε λογικά αυτό είναι το χειρότερο σημείο για να φέρουμε σε επαφή με αυτού του είδους τις ουσίες.

Γιατί όχι στα σπερματοκτόνα

Το θετικό στη χρήση των σπερματοκτόνων είναι πως δρουν ως μία επιπλέον πρόληψη κατά της εγκυμοσύνης σκοτώνοντας τα σπερματοζωάρια. Το μειονέκτημα είναι πως προκαλούν φλεγμονή και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή να σκοτώσει κύτταρα στα τοιχώματα του κόλπου. Και τα δύο αυτά στοιχεία, αυξάνουν τις πιθανότητες των γυναικών να παρουσιάσουν ουρολοίμωξη ή να κολλήσουν σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε συστήνει τα σπερματοκτόνα με νονοξυνόλη-9 για γυναίκες που έχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Γιατί όχι στη γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι ένα είδος συντηρητικού που χρησιμοποιείται συχνά και ως λιπαντικό, μπορεί ωστόσο να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσετε μυκητίαση, ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις μολύνσεις.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και …