Home / Υγεία / Συμβουλές / 5 λόγοι που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά
5 λόγοι που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά

5 λόγοι που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά

Ο δείκτης της ζυγαριάς δείχνει όλο και πιο χαμηλά, αλλά τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς παραμένουν πεισματικά στη θέση τους! Να τι μπορεί να φταίει.

Γιατί δεν χάνω λίπος στην κοιλιά; Αυτή είναι μια συχνή απορία πολλών ανθρώπων που κάνουν δίαιτα και ενώ καταφέρνουν να χάνουν κιλά αλλά και πόντους σε άλλα σημεία του σώματος διαπιστώνουν ότι το λίπος στην κοιλιά δεν είναι τόσο εύκολο να εξαφανιστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλεις να το διώξεις –και δεν έχουν να κάνουν μόνο με το γεγονός ότι δεν κλείνει εύκολα το τζην! Το λίπος στην κοιλιά αποτελεί ένα από τα «συμπτώματα» του μεταβολικού συνδρόμου που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών παθήσεων και κάποιων μορφών καρκίνου. Στην περίπτωση που η δίαιτα και η γυμναστική δεν έχουν καταφέρει να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:

 

Δεν κάνεις τη σωστή γυμναστική

Το πρωινό τρέξιμο είναι μια χαρά για την υγεία της καρδιάς σου, όμως πρέπει να ξέρεις ότι η αεροβική άσκηση από μόνη της δεν θα σε βοηθήσει και πολύ να διώξεις το λίπος από την κοιλιά σου. Ιδανικά, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη γυμναστική με βάρη με την αερόβια. Οι ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης αυξάνουν τον όγκο του μυικού συστήματος κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Προσπάθησε να κάνεις γύρω στα 240 λεπτά (4 ώρες) την εβδομάδα γυμναστική μέτριας έντασης ή 120 λεπτά (2 ώρες) την εβδομάδα υψηλής έντασης.

Πηγή: shape.gr

Διαβάστε επίσης

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν προσπαθούμε να κάψουμε λίπος και να χτίσουμε κορμί

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν προσπαθούμε να κάψουμε λίπος και να χτίσουμε κορμί

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να χάσεις εύκολα και γρήγορα κιλά και θα χτίσεις το κορμί …