Home / Ομορφιά / Αντιγήρανση / Ποια προϊόντα αντιγήρανσης δεν πρέπει να αναμιγνύετε ποτέ
Ποια προϊόντα αντιγήρανσης δεν πρέπει να αναμιγνύετε ποτέ

Ποια προϊόντα αντιγήρανσης δεν πρέπει να αναμιγνύετε ποτέ

Αν η αντιγηραντική κρέμα που χρησιμοποιείτε δεν σας προσφέρει τα αποτελέσματα που προσμένατε, μπορεί να φταίει ο κακός συνδυασμός ορισμένων υλικών, που αυτή περιέχει, με ουσίες από άλλα προϊόντα περιποίησης που τυχόν χρησιμοποιείτε.

Ενώ η εφαρμογή διαφόρων προϊόντων μπορεί να είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων του δέρματος, η διαρκής επικάλυψη τους ενός προϊόντος με το άλλο μπορεί μερικές φορές να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όλλοί άνθρωποι είναι ότι ορισμένα συστατικά μπορεί να “συγκρούονται” και να εξουδετερώνουν το ένα το άλλο με τρόπο που δεν κάνει καλό τελικά στην επιδερμίδα σας.

Δείτε ποια συστατικά είναι αυτά και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους:

Βιταμίνη C + άλφα υδροξυοξέα (Alpha Hydroxy Acids – ΑΗΑ)

Τα ΑΗΑ και η βιταμίνη C είναι αμφότερες ουσίες με όξινη βάση. Αν τις χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα μπορεί να ερεθίσετε το ευαίσθητο δέρμα σας. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι, επειδή η βιταμίνη C είναι τόσο ευαίσθητη στο pΗ, τα AHA μπορεί να μεταβάλουν το pΗ της συγκεκριμένης βιταμίνης και να μειώσουν την αντιοξειδωτική της δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική πια.

Ρετινόλη + υπεροξείδιο του βενζολίου

Όταν το υπεροξείδιο του βενζολίου χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με τη ρετινόλη, μπορούν να εξουδετερώσουν το ένα το άλλο. Και τα δύο από αυτά τα ισχυρά συστατικά φροντίδας του δέρματος είναι χρήσιμα το καθένα για τους δικούς του λόγους, αλλά και τα δύο μαζί μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα, ερυθρότητα, ουλές ή φουσκάλες. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα εναλλάσσεστε μεταξύ τους.

Γλυκολικό Οξύ + απολεπιστικό

Επειδή η χρήση του γλυκολικού οξέος ως απολεπιστικό μπορεί μερικές φορές να έχει ως αποτέλεσμα την ξήρανση του δέρματος, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το απομακρύνετε/τρίψετε με το παραδοσιακό προϊόν απολέπισης που έχετε. Αυτό όμως μπορεί να επιδεινώσει το ξηρό δέρμα. Η απολέπιση είναι σίγουρα ένα καλό μέσο αντιγήρανσης και φροντίδας του δέρματος, αλλά η υπερβολική απολέπιση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Απλά θα καταλήξετε να απομακρύνετε εντελώς τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας. Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το δέρμα σας είναι συνεχώς κόκκινο, ερεθισμένο, ή/και φολιδωτό, μπορεί να φταίει η υπερβολική απολέπιση με γλυκολικό οξύ και επιπλέον απολεπιστικό προϊόν.

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη C

Ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη C

Ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας αποτελεί η βιταμίνη …