Home / Ομορφιά / Αντιγήρανση / Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση του δέρματος σε 3 βήματα
Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση του δέρματος σε 3 βήματα

Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση του δέρματος σε 3 βήματα

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του. Πρόκειται δυστυχώς για μια φυσιολογική και αναπόφευκτη διαδικασία.

Υπάρχουν όμως μερικά απλά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού τη χαλάρωση τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα.

1. Τακτική απολέπιση

Η συστηματική απολέπιση της επιδερμίδας δεν είναι απαραίτητη μόνο για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα αλλά χρειάζεται κυρίως για να ενισχυθεί η ροή αίματος κάτω από το δέρμα. Έτσι, το δέρμα θα μπορεί να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζεται ώστε να ανανεώνεται συνεχώς.

2. Έλαια για ενυδάτωση

Μετά το ντους ή το μπάνιο, απλώνετε γενναιόδωρα ένα έλαιο της επιλογής σας στο σημείο που υπάρχει εμφανής χαλάρωση. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία «κλειδώνει» στο δέρμα και ενισχύεται η ελαστικότητά του. Το καστορέλαιο και το αμυγδαλέλαιο είναι δύο καλές επιλογές.

3. Επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα προσώπου ή σώματος

Αναζητήστε συστατικά όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε και το κολλαγόνο, καθώς έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλόη (απευθείας από το φυτό ή τζελ που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο), καθώς έχει φυσική συσφικτική δράση.

Πηγή: onmed.gr