Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Έρευνα: Προφυλακτικά και απόλαυση στο sex…
Έρευνα: Προφυλακτικά και απόλαυση στο sex...

Έρευνα: Προφυλακτικά και απόλαυση στο sex…

Αναρωτιέστε μήπως το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση στο sex; Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ανησυχείτε!

Γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν εξίσου τις ερωτικές επαφές τους με ή χωρίς προφυλακτικό.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την δρα Ντέμπι Χέρμπενικ, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αξιολόγησε τις ερωτικές συνήθειες χιλιάδων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 έως 59 ετών, διαπιστώνοντας ότι το σεξ με προφυλάξεις είναι εξίσου διεγερτικό και απολαυστικό με το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, οι άνδρες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στη διατήρηση της στύσης, όταν τα φοράνε.

Παράλληλα, φάνηκε ότι η βαθμολογία όσον αφορά την απόλαυση στο σεξ που έδωσαν οι άνδρες οι οποίοι δεν φορούσαν προφυλακτικό ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που έδωσαν όσοι χρησιμοποιούσαν.

Σχετικά με τη γυναικεία πλευρά, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν καν να πουν εάν ο σύντροφός τους χρησιμοποιούσε προφυλακτικό -με ή χωρίς λιπαντικό- διότι δεν επηρεαζόταν η απόλαυση που αποκόμιζαν από το σεξ.

Μάλιστα, εκείνες που δεν δήλωναν σίγουρες για τη χρήση του λιπαντικού ήταν υπερδιπλάσιες για εκείνες που ήταν σίγουρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εξαπλώνονται ταχύτατα, έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό γιατί ιδιαίτερα οι νέοι αποφεύγουν το προφυλακτικό.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: Υψηλές πιθανότητες εγκυμοσύνης σε γυναίκες με ρευματικά νοσήματα

Ερευνα: Υψηλές πιθανότητες εγκυμοσύνης σε γυναίκες με ρευματικά νοσήματα

Οι γυναίκες με ρευματικά νοσήματα μπορούν να μείνουν έγκυες αλλά ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος …