Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Τι μπορεί να προκαλέσει ένα γεύμα με τον “πρώην” σας…

Τι μπορεί να προκαλέσει ένα γεύμα με τον “πρώην” σας…

Έχετε νέα σχέση και συνηθίζετε να βγαίνετε για φαγητό με τον πρώην σας, επειδή διατηρείτε φιλικές σχέσεις; Κακώς…

Μία πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτει ότι η τακτική αυτή μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για τη νέα σας σχέση.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ένα γεύμα με έναν πρώην σύντροφο προκαλεί στον νυν περισσότερη ζήλεια, σε σχέση με μία συνάντηση για καφέ, ενώ όσο πιο αργά είναι το ραντεβού, τόσο το χειρότερο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο περιοδικό «PLoS One», η ζήλεια που νιώθουν οι «νυν» παρουσιάζει διακυμάνσεις αναλόγως με το τι κάνουν οι σύντροφοί τους, όταν συναντούν τους «πρώην», αλλά και το τι ώρα το κάνουν.

Μάλιστα, οι πιο ουδέτερες συναισθηματικά ώρες φαίνεται να είναι οι μεσημεριανές και μόνο για καφέ, ενώ οι συναντήσεις που περιλαμβάνουν φαγητό «πυροδοτούν» έντονη ζήλεια και εκνευρισμό.

Το δείπνο αναδεικνύεται ως το χειρότερο όλων, ενώ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες «νυν», έχουν ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις για το θέμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα πήρε συνεντεύξεις από 79 τελειοφοίτους του πανεπιστημίου τους, ρωτώντας τους πως θα ένιωθαν εάν οι ερωτικοί σύντροφοί τους συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με τους πρώην τους.

Αυτές περιλάμβαναν επικοινωνία με email, τηλεφωνική επικοινωνία, έξοδο για καφέ ή έξοδο για φαγητό, διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Ως η λιγότερο «απειλητική» δραστηριότητα ανεδείχθη η επικοινωνία μέσω email, με τα τηλεφωνήματα και τον καφέ να είναι κάπου στη μέση της «κλίμακας ζήλειας» και το φαγητό να βρίσκεται στην κορυφή.

«Για τους νυν ερωτικούς συντρόφους, οι οποίοι δεν συμμετέχουν, το γεύμα ή το δείπνο με τον ή την πρώην δεν είναι ποτέ ένα απλό γεύμα», σχολιάζουν οι ερευνητές Κέβιν Νίφιν και Μπράιαν Γουάνσινγκ.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Απιστία & ζήλεια: Πώς αντιδρούν άντρες και γυναίκες

Απιστία & ζήλεια: Πώς αντιδρούν άντρες και γυναίκες

Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων καλά κρατεί ακόμη και όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα …