Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Μέγεθος προφυλακτικού: Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο (πίνακας)

Μέγεθος προφυλακτικού: Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο (πίνακας)

Το μέγεθος του προφυλακτικού καθορίζει πόσο καλά εφαρμόζει στο αντρικό μόριο και πόσο αποτελεσματικό είναι για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή μια λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Αρκετοί δυστυχώς δε δίνουν σημασία στο μέγεθος όταν πρόκειται να αγοράσουν προφυλακτικά ή –ακόμη χειρότερα– συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ακόμη κι αν διαπιστώσουν ότι η εφαρμογή δεν είναι ιδανική. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι η ερωτική συνεύρεση θα πρέπει να συνεχιστεί άνευ προστασίας, αλλά ότι πρέπει να διακοπεί.

Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ φαρδύ είναι πολύ πιθανό να φύγει κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ αν είναι πολύ στενό (είτε στην άκρη είτε στη βάση) είναι πολύ πιθανό να σπάσει.

Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ κοντό και δεν καλύπτει το αντρικό μόριο ως τη βάση του μπορεί να μεταφερθούν σωματικά υγρά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη προστασία αλλά και περισσότερη απόλαυση για τους δύο συντρόφους.

Προσοχή: Για να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος προφυλακτικού θα πρέπει να υπολογίσετε κυρίως το πάχος του πέους αλλά φυσικά και το μήκος (σε στύση) και σε δεύτερη φάση να λάβετε υπ’ όψιν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το προφυλακτικό (ορισμένα είναι πιο ελαστικά από άλλα).

Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για υπολογίσετε το μέγεθος του προφυλακτικού που πρέπει να επιλέξετε.

Περίμετρος πέους(mm)Προτεινόμενο πάχος προφυλακτικού (mm)
147-155mm60-64mm
140-147mm58-60mm
130-140mm55-58mm
125-130mm53-54mm
119-124mm52-53mm
114-119mm50-51mm
104-114mm47-49mm
<102mm45-47mm
>155 mm64-69mm

Θα πρέπει να… πειραματιστείτε με μάρκες και είδη ώστε να καταλήξετε στο προφυλακτικό που εφαρμόζει ιδανικά και καλύπτει απόλυτα τις δικές σας ανάγκες.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Πέντε λόγοι που οι άνδρες δεν φορούν προφυλακτικό

Πέντε λόγοι που οι άνδρες δεν φορούν προφυλακτικό

Θα περίμενε κανείς ότι  η χρήση προφυλακτικού είναι αυτονόητη για τους περισσότερους άνδρες. Έρευνα όμως …