Home / Διατροφή / Δίαιτα / Τσάι και καφές ενυδατώνουν όσο και το νερό

Τσάι και καφές ενυδατώνουν όσο και το νερό

 

Αν και το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται δύο λίτρα υγρών την ημέρα, δεν είναι απαραίτητο αυτά να προέρχονται από σκέτο νερό, αλλά και από τρόφιμα και όχι μόνο. Σύμφωνα με το Dr Spero Tsindos, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο La Trobe στη Victoria της Αυστραλίας, μετρούν το τσάι και ο καφές ακόμα.

Ο Dr Tsindos αναφέρει ότι τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, που πολύ συχνά αναφέρονται ως η ιδανική ποσότητα για να ενυδατωθεί το ανθρώπινο σώμα, ενδεχομένως να είναι υπερβολικά και να μπορούν να καλυφθούν από άλλες πηγές, εκτός του νερού.

«Τριάντα χρόνια πριν δεν έβλεπε κανείς πουθενά μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό. Τώρα αποτελούν κάτι σαν αξεσουάρ μόδας! Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι, συμβάλουν στις ανάγκες πρόσληψης υγρών ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, ενώ παρότι περιέχουν καφεΐνη, δεν οδηγούν σε αφυδάτωση.»

Φημολογείται επίσης ότι, το νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ο Αυστραλός ερευνητής όμως δηλώνει πως: «Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, δεν προκαλεί από μόνη της απώλεια κιλών, αλλά μια παράλληλη δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες είναι απαραίτητη. Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι, το νερό που κρύβεται μέσα σε τρόφιμα, φέρει μεγαλύτερο όφελος στην μείωση του σωματικού βάρους από την ολοκληρωτική αποφυγή τους». 

«Πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία των υγρών του σώματος πίνοντας νερό όταν απαιτείται, ενώ επίσης θα πρέπει να καταναλώνονται μη επεξεργασμένα φρούτα, λαχανικά και χυμοί. Με τον τρόπο αυτό ακολουθείται μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία κάνει πολλά περισσότερα από ότι το σκέτο νερό», καταλήγει ο Dr Spero Tsindos.

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

Διαβάστε επίσης

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια

Καλοφαγάδες, με προτίμηση στα μεγάλα φρέσκα ψάρια, αν και πανάκριβα και προνόμιο των πλουσίων, ήταν …

Αφήστε μια απάντηση