Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Τονώστε το σπέρμα σας… φυσικά
Τονώστε το σπέρμα σας… φυσικά

Τονώστε το σπέρμα σας… φυσικά

Κάποιοι από τους παρακάτω τρόπους είναι επιστημονικά εξακριβωμένοι, άλλοι όχι. Ωστόσο, κανένας δεν πρόκειται να σας κάνει κακό, οπότε μπορείτε άνετα να τους δοκιμάσετε, είτε έχετε πρόβλημα υπογονιμότητας είτε απλά θέλετε να κρατήσετε για χρόνια ψηλά το… δείκτη γονιμότητάς σας.

Πράσινο τσάι

Ερευνητές βρήκαν πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο πράσινο τσάι ενισχύουν τη γονιμότητα. Οι ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού καταστρέφουν επίσης και τα σπερματικά κύτταρα, τα αντιοξειδωτικά όμως τους κάνουν ευθεία επίθεση. Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι έχει βρεθεί πως βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και την κινητικότητά του.

Σερενόα (Saw palmetto)

Πρόκειται για βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως σε συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του προστάτη. Λέγεται πως βελτιώνει και την ποιότητα του σπέρματος και δρα θεραπευτικά κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σκόρδο

Πέρα από το όφελός του στην καρδιαγγειακή υγεία, το σκόρδο έχει αφροδισιακές (αρκεί ίσως να το τρώνε και οι δύο στο ζευγάρι!) ιδιότητες, ενισχύει τη διάρκεια ζωής των σπερματοζωάριων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, έχοντας ως αποτέλεσμα και καλύτερη στύση. Το σελήνιο που περιέχει το σκόρδο βελτιώνει επίσης την κινητικότητα του σπέρματος. Δύο σκελίδες σκόρδου την ημέρα αρκούν.

Τριβόλι (Tribulus)

Το βότανο αυτό φύεται στα τροπικά κλίματα και θεωρείται πως ενισχύει φυσικά την τεστοστερόνη, την ποιότητα του σπέρματος και εξισορροπεί τα επίπεδα των ορμονών. Πρόκειται για συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην αγιουρβεδική ιατρική.

+1 Τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, βιταμίνη C, σελήνιο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και φυλλικό οξύ συμβάλουν στην υγεία του σπέρματος και ενισχύουν τη γονιμότητα του άντρα.

 

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Ύπνος & γονιμότητα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άντρες

Ύπνος & γονιμότητα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άντρες

Οι άντρες που κοιμούνται πολύ λίγο ή πάρα πολύ έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα …