Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Μπορεί τα αναψυκτικά να “αραιώνουν” το σπέρμα σας;
Μπορεί τα αναψυκτικά να "αραιώνουν" το σπέρμα σας;

Μπορεί τα αναψυκτικά να “αραιώνουν” το σπέρμα σας;

Γνωρίζετε σίγουρα πως τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη και διάφορα τεχνητά γλυκαντικά που (και αυτά) μπορεί να σας δυναμιτίζουν τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος, γνωρίζατε όμως πως τα αφρώδη ποτά μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές σας να γίνετε πατέρας και να επηρεάζουν αρνητικά τηνερωτική επιθυμία;

Ένα αναψυκτικό μετά το φαγητό μπορεί να “ξυπνάει” τη διάθεσή σας, είναι όμως πιθανό να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην ερωτική επιθυμία και την ποσότητα του σπέρματος που παράγετε. Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η κατανάλωση αναψυκτικών θα μπορούσε να μειώσει την ποσότητα τωνσπερματοζωαρίων και να αυξήσει τις πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Για να καταλήξουν σε αυτό το εύρημα, οι ερευνητές πήραν δείγματα σπέρματος από 2.554, 18χρονους άντρες που έκαναν εξετάσεις φυσικής κατάστασης για να καταταγούν στο στρατό. Βρήκαν πως εκείνοι που έπιναν ένα λίτρο ή παραπάνω αναψυκτικά τη μέρα είχαν 30% λιγότερα σπερματοζωάριασυγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Η ποσότητα των σπερματοζωαρίων τους παρέμενε μέσα στο πλαίσιο του φυσιολογικού, αλλά ήταν κοντά στο κατώτερο όριο. Κάτι ακόμη πιο τρομαχτικό: Με τον καιρό, τα χαμηλότερα επίπεδα σπερματοζωαρίων μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία.

Τι είναι αυτό που μετατρέπει τα αναψυκτικά σε απειλή για την ερωτική επιθυμία;

Οι ερευνητές δεν είναι εντελώς βέβαιοι, μπόρεσαν όμως να αποκλείσουν την καφεΐνη από τους ενόχους. (Συμμετέχοντες στη μελέτη που έπιναν τσάι ή καφέ δεν είχαν χαμηλότερη περιεκτικότητα σπερματοζωαρίων.) Μία θεωρία είναι πως δεν φταίνε μόνο τα αναψυκτικά, αλλά η συνολική ποιότητα της διατροφής των ανθρώπων που πίνουν μεγάλες ποσότητες από αυτά. Μετά από μεγαλύτερη ανάλυση των δεδομένων, έγινε ξεκάθαρο στους ερευνητές πως οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά τύπου κόλα κατανάλωναν περισσότερες έτοιμες τροφές και λιγότερα φρούτα και λαχανικά από εκείνους που δεν είχαν αυτή τη συνήθεια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η βιταμίνη της σεξουαλικής επιθυμίας

Αυτή είναι η βιταμίνη της σεξουαλικής επιθυμίας

Η βιταμίνη D θεωρείται μεταξύ άλλων ως η βιταμίνη της σεξουαλικής επιθυμίας. Μελέτη που έγινε …