Home / Διατροφή / Η ελιά της Χαλκιδικής στο «μενού» 3,5 εκατομμυρίων Ρώσων αναγνωστών
Η ελιά της Χαλκιδικής στο «μενού» 3,5 εκατομμυρίων Ρώσων αναγνωστών

Η ελιά της Χαλκιδικής στο «μενού» 3,5 εκατομμυρίων Ρώσων αναγνωστών

Επτασέλιδο άρθρο-διαφήμιση για τη Χαλκιδική και την παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου περιλαμβάνει στο τεύχος Ιουλίου το δημοφιλέστερο τουριστικό περιοδικού της Ρωσίας “ Vokrug Sveta”, με 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες μηνιαίως.
«Στις φλέβες των Ελλήνων ρέει άφθονο το ελαιόλαδο» παρατηρεί ο δημοσιογράφος του περιοδικού, Κίριλ Σιντόροφ, που μετέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής, και επισκέφθηκε ελαιοκαλλιέργειες για να παρακολουθήσει από κοντά τη συγκομιδή ελιάς. «Από τα αρχαία χρόνια, η ελιά ήταν στην Ελλάδα σύμβολο ειρήνης και νίκης. Ωστόσο, σήμερα σε αυτές τις αξίες έχει προστεθεί η οικονομική ευημερία χιλιάδων οικογενειών Ελλήνων», σχολιάζει ο Ρώσος δημοσιογράφος εστιάζοντας, παράλληλα, στην ιδιαίτερη σχέση και εκτίμηση που έχουν οι Έλληνες στην ελιά, στην ιδιαίτερη ποιότητα της καθώς και στην υψηλή θρεπτική αξία του ελληνικού ελαιολάδου.
Το άρθρο επισημαίνει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα προϊόντα ελιάς είναι οικογενειακές και διατηρούν μακρόχρονες παραδόσεις, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει: «Στην Ελλάδα, ο σεβασμός στην ελιά διδάσκεται από τη μικρή ηλικία: είναι ακόμη ζωντανό το έθιμο να φυτεύουν μια ελιά μετά τη γέννηση ενός μωρού».
Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΓΤΕ Μόσχας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και τον Όμιλο Μουζενίδη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ο Πολάκης θα πληρώσει 25.000 ευρώ για ύβρεις κατά της ΠΟΕΔΗΝ στο facebook

Ο Πολάκης θα πληρώσει 25.000 ευρώ για ύβρεις κατά της ΠΟΕΔΗΝ στο facebook

Το ποσό των 25.000 ευρώ συνολικά καλείται να πληρώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close