Home / Υγεία / Συμβουλές / Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε φαγητό της προηγούμενης μέρας
Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε φαγητό της προηγούμενης μέρας

Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε φαγητό της προηγούμενης μέρας

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να μην προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε και να τρώμε το φαγητό της προηγούμενης μέρας.

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που το κάνουν και για λόγους οικονομίας.  Πριν το κάνετε όμως, σιγουρευτείτε ότι δεν υπονομεύετε την υγεία σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν ξαναζεσταίνετε χθεσινό φαγητό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο.
Αν τρώτε ρύζι που μαγειρέψατε την προηγούμενη μέρα και δεν έχει φυλαχτεί σωστά, κινδυνεύετε από τροφική δηλητηρίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βράσιμό του δεν καταφέρνει πάντα να σκοτώσει όλα τα παθογόνα μικρόβια που περιέχει.

Η πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν τα μικρόβια στο ρύζι αυξάνεται όταν αυτό διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον ειδικό στην ασφάλεια τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Benjamin Chapman.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να είστε ασφαλείς, είναι να βάζετε το ρύζι στο ψυγείο εντός δύο ωρών από τη στιγμή που το μαγειρέψετε. Πρέπει επίσης να το πλένετε με αρκετό νερό και να το κρυώνετε, αφού το βράσετε. Μια άλλη επιλογή είναι να το κρατάτε σε ζεστή θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης

Όποιος είναι συγκεντρωμένος όταν τρώει χάνει κιλά

Όποιος είναι συγκεντρωμένος όταν τρώει χάνει κιλά

Σημαντική είναι η συγκέντρωση την ώρα του φαγητού για τη διατήρηση του βάρους μας σύμφωνα …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close