Home / Διατροφή / Τροφές / Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του άνηθου
Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του άνηθου

Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του άνηθου

Με μοναδικό άρωμα και γεύση ο άνηθος αποτελεί ένα μυρωδικό που χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας. Από την άλλη, περιέχει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν τη θρεπτική αξία του γεύματος.

Ειδικότερα, ο άνηθος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βιταμίνη Α, που είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών.

Eπιπλέον, περιέχει κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, καθώς και πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών και τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Βέβαια, όπως ισχύει για όλα τα μυρωδικά, η ποσότητα που προστίθεται στο φαγητό ή τις σαλάτες δε θα λέγαμε ότι μπορεί να συνεισφέρει ικανοποιητικά στην ημερήσια πρόσληψη των παραπάνω συστατικών.

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη φρέσκων μυρωδικών, μπορεί να εμπλουτίσει τη διατροφή μας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close