Home / Διατροφή / Τροφές / Η μαύρη ζάχαρη δεν είναι διαίτης
Η μαύρη ζάχαρη δεν είναι διαίτης

Η μαύρη ζάχαρη δεν είναι διαίτης

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και το σωματικό βάρος, γεγονός που στρέφει πολλούς καταναλωτές στην αναζήτηση πιο υγιεινών εναλλακτικών.

Η μαύρη ζάχαρη είναι ένα είδος ζάχαρης που έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, συγκριτικά με τη λευκή, με αποτέλεσμα να διατηρεί κάποια ίχνη θρεπτικών συστατικών.

Ωστόσο, η θερμιδική της αξία δε διαφέρει από αυτή της λευκής ζάχαρης. Συνεπώς, η αντικατάσταση της λευκής ζάχαρης από μαύρη δεν προσφέρει κανένα όφελος όσον αφορά στη θερμιδική πρόσληψη και την προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους.

Από την άλλη, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν πως η μαύρη ζάχαρη είναι λιγότερο επιβαρυντική για την υγεία, σε σύγκριση με την «κλασική» λευκή ζάχαρη. Ουσιαστικά λοιπόν, θα λέγαμε πως οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως σε επίπεδο επεξεργασίας, γεύσης και υφής.

Συνεπώς, εάν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες της ζάχαρης και τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσής της, προσπαθήστε να περιορίσετε την προσθήκη όλων των ειδών ζάχαρης σε τρόφιμα και ροφήματα, καθώς και την κατανάλωση προϊόντων που είναι πλούσια σε αυτή.

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close