Home / Διατροφή / Μειώστε τα κορεσμένα λίπη για υγιή καρδιά
Μειώστε τα κορεσμένα λίπη για υγιή καρδιά

Μειώστε τα κορεσμένα λίπη για υγιή καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι υγιεινές διατροφικές επιλογές μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Σε μείωση έως και 8% του καρδιαγγειακού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει η μείωση κατά 1% των κακών κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας και η αντικατάστασή τους από υγιεινές επιλογές.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια αύξηση  περίπου 5% των λιπαρών που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα κόκκινα κρέατα, τα γλυκά και τα προστιθέμενα λίπη στο μαγείρεμα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 25% του καρδιαγγειακού κινδύνου μέσα στα επόμενα 24-28 χρόνια.

Ωστόσο η αντικατάσταση κατά μόλις 1% αυτών των κορεσμένων λιπαρών με πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων μείωνε τον κίνδυνο για την καρδιά κατά 6% έως 8%.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων που προέρχονταν από 73.147 γυναίκες μεταξύ 1984 και 2012 και 42.635 ανδρών μεταξύ του 1986 και του 2010.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vita.gr