Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / ΙΣΑ: Το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έφτασε έως τη Γερμανία
ΙΣΑ: Το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έφτασε έως τη Γερμανία

ΙΣΑ: Το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έφτασε έως τη Γερμανία

Το Κέντρο Αγωγής του Πολίτη του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης της Γερμανίας επισκέφτηκε τις  εγκαταστάσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που έχει δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Φιλανθρωπικό οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρέπει δε να επισημανθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει αδελφοποιηθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου, μέσω του οποίου ενημερώνονται φορείς και Γερμανοί πολίτες για την κατάσταση της υγείας στη χώρα μας, αλλά και για το έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα της κρίσης και η πληροφόρηση για το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, η φήμη του οποίου έχει φτάσει ως την Γερμανία. Στην συνάντηση παραστάθηκε ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Φώτιος Πατσουράκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γεώργιο Πατούλη. 
Οι Γερμανοί επισκέπτες ενημερώθηκαν  για τα απολογιστικά στοιχεία του Ιατρείου και δόθηκαν τα κάτωθι χρήσιμες πληροφορίες:
Πέρασαν Τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής
40.000 επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν
15 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα άνοιξαν
8.200 κάρτες ασθενών εκδόθηκαν
65 εθελοντές ιατροί εβδομαδιαίως ενασχολούνται
23 ειδικότητες
25 βιοπαθολόγοι σε ιδιωτικά εργαστήρια παρέχουν τις υπηρεσίες τους
25 φυσικοθεραπευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους
25 οδοιπορικά υγείας σε ακριτικά νησιά και σε παραμεθόριες περιοχές πραγματοποιήθηκαν ,  όπου χορηγήθηκαν 28.300 φάρμακα και υγειονομικό υλικό
45.000 φαρμάκων απεστάλησαν  σε κέντρα υγείας , αγροτικά ιατρεία, Νοσοκομειακά ιδρύματα, Ιερές Μονές
100 ασθενείς ημερησίως λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη
500 φάρμακα την ημέρα δίδονται στους ασθενείς
Συνεργασία με 10 Νοσοκομεία στην Αθήνα
Συνεργασία με 10 πολυιατρεία στην Αθήνα
Σύνολο 500 ιατρών στην  Αθήνα που εργάζονται εθελοντικά για τους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής
Ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Πατσουράκος ενημέρωσε επίσης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ότι  ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης έχει αναλάβει και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που προσέρχονται στη χώρα μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για το σύνολο των προσφύγων και για όσο διάστημα συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές. Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών η πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο Πόλεμος που μας έκανε μάρτυρες απάνθρωπων εικόνων, έως τότε ο Ιατρικός Κόσμος θα συνδράμει καταλυτικά για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών  των  αβοήθητων ανθρώπων. 
Οι επισκέπτες γνώρισαν επίσης τις υπεύθυνες του Ιατρείου, την ιατρό κ. Μελιάδου, την φαρμακοποιό κ. Παπαπροκοπίου και την ψυχολόγο κ. Αυλωνίτου και θαύμασαν  το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επισημαίνοντας ότι εύχονται η Υγεία να φύγει από το Μνημόνιο που έφερε την Ελλάδα σε αυτήν την κρίση. Τέλος υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλλουν στο ανθρωπιστικό έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αποστέλλοντας φάρμακα για τους ασθενείς.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις, των αρμόδιων φορέων, στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και στην προστασία της δημόσιας υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα

OΙατρικός Σύλλογος Αθηνών, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς της φονικής …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress