Από τη  γιόγκα και τη ζούμπα, μέχρι και «μαγικούς» τρόπους για να ξεχάσετε για πάντα τα έτοιμα χάμπουργκερ και τα σουβλάκια. Αυτές οι μικρές και απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, θα σας βοηθήσουν να χάσετε 10, 30, ακόμη και 50 κιλά!

Μικρό-αλλαγές στον τρόπο ζωής σας

Είναι μια γνωστή ιστορία: Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε μια καθημερινή ρουτίνα, με τρέξιμο και ελλειπτική και να μετράμε και τη τελευταία θερμίδα. Αλλά αργά ή γρήγορα, τρώτε κάτι  στο γραφείο και πίνετε κάνα ποτάκι χωρίς να το πολύ σκεφτείτε. Έτσι πέφτετε σε παλιές συνήθειες και το πρόγραμμά σας φεύγει από το παράθυρο.

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος: Αλλάξτε την προσέγγιση του όλα-ή-τίποτα για μία ή δύο υγιεινές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα σας και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ό, τι περιμένετε.

Ακολουθήστε λοιπόν μερικά από τα παρακάτω μυστικά, αν θέλετε να αλλάξετε το σώμα σας με ένα πρακτικό και πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Αλλάξτε τις συνηθισμένες σας παραγγελίες

Προτιμήστε ένα ψητό κοτόπουλο με σαλάτα αντί για ένα μεγάλο μπολ με ζυμαρικά. Επίσης, αποφύγετε να τρώτε συνέχεια έξω.

Προσπεράστε το διάδρομο με τα αλμυρά σνακ.

Σταματήστε την συνήθειά να αγοράζετε σνακ στο σουπερμάρκετ. Αν θέλετε ένα σακουλάκι πατατάκια ή καραμέλες, τουλάχιστον να περπατήσετε μέχρι το κατάστημα για να το πάρετε. Αυτή η νέα δυσκολία, μπορεί να σας αποθαρρύνει και απ” το να πάτε ακόμη.

Να τρώτε ένα πρωινό 300 θερμίδων

Να τρώτε σχεδόν πάντα περίπου 300 θερμίδες από ένα υγιές μείγμα πρωτεϊνών και δημητριακά ολικής αλέσεως στο γεύμα μου. Ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και βούτυρο με μήλο,  ρίχνει την πείνα και μειώνει τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φτιάξτε την φόρμα σας σε πέντε λεπτά

Κάντε σκοινάκι ή κοιλιακούς σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως ανάμεσα στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ή λίγο χορό, κατά το πλύσιμο των πιάτων.  Αυτό καίει επιπλέον θερμίδες σας κρατά μακριά από το να μασουλάτε μπροστά από την τηλεόραση.

Αποβάλλετε την κακιά συνήθεια

Σταματήστε το κάπνισμα, και αμέσως μπείτε σε ένα γυμναστήριο. Έτσι δεν θα πάρετε κιλά, αντιθέτως.

Κάντε μια γενική εκκαθάριση σε ντουλάπια και ψυγείο

Πετάξτε όλες τις ανθυγιεινές τροφές από το ντουλάπι σας.  Αντικαταστήστε τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται για υπερβολές και καταχρήσεις, όπως το παγωτό, με ένα σνακ με χαμηλότερες θερμίδες, όπως οι ηλιόσποροι ή τα δημητριακά.

Διαλέξτε ένα πιο υγιεινό ποτό

Αντί για νύχτες έξω σε ψησταριές, προτιμήστε το περπάτημα ή και το τρέξιμο γύρω από μια τοπική πίστα. Σίγουρα θα χάσετε κιλά και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Ανεβάστε την διάθεσή σας

Ακούστε τις αγαπημένες σας μουσικές, που σας κάνουν να ανυπομονείτε να πάτε στο γυμναστήριο. Εάν ανεβείτε ψυχολογικά, αυτό θα σας κάνει να θέλετε να ακούσετε ολόκληρη τη  μουσική σας και οι προπονήσεις σας να είναι πλέον μεγαλύτερες.

Προτιμήστε τα λαχανικά

Προσθέστε λαχανικά στη διατροφή σας. Όταν για παράδειγμα τρώτε πίτσα, βάλτε ρόκα και πράσινες πιπεριές, αντί για πεπερόνι.

Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα βοηθάει πολύ, εκτός της καλής άσκησης και στη γνώση, μεταξύ του φαγητού που τρώμε και του σώματος μας.

Μην διαλέγετε το μεγάλο μέγεθος

Όταν πρόκειται για «φάστ φουντ» προτιμήστε το μικρότερο μέγεθος. Μια μικρή πατάτες ή μία μερίδα κοτομπουκιές, είναι καλύτερη επιλογή.

Κρατήστε λίγο χώρο για το επιδόρπιο σας

Να προτιμάτε τα υγιεινά σνακ, όπως τα καρότα και το χούμους. Με αυτόν τον τρόπο περισσεύουν θερμίδες ακόμη και για ένα κομμάτι σοκολάτας και ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ.