Home / Διατροφή / Το μυστικό της νεότητας που… πίνεται
Το μυστικό της νεότητας που... πίνεται

Το μυστικό της νεότητας που… πίνεται

Το κεφίρ είναι το παράγωγο μιας αποικίας καλών βακτηρίων σε συνδυασμό με το γάλα που προτιμάτε. Τα “σποράκια” του κεφίρ πολλαπλασιάζονται μέσα στο γάλα και παράγεται ένα προβιοτικό ρόφημα με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Όπως όλα τα προβιοτικά, το κεφίρ είναι εξαιρετικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος και συστήνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συχνά γαστρεντερικά προβλήματα. Αφού αναπτύσσεται μέσα στο γάλα έχει όλα τα οφέλη του γάλακτος (ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο) ενώ περιέχει και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κεφίρ, παρότι μέσα σε γάλα, δεν προκαλεί προβλήματα σε ανθρώπους με δυσανεξία και είναι πολύ εύπεπτο.

Γιατί να πιείτε κεφίρ;
•    Προσφέρει ωφέλιμα βακτήρια και μύκητες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού. Βελτιώνει την πέψη, μειώνει το φούσκωμα και το πρήξιμο και προσφέρει μια γενικότερη ευεξία.
•    Έχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά που συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε ασθενείς με AIDS, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και καρκίνου.
•    Είναι ιδανικό για να μην σας παρουσιαστούν μύκητες αν παίρνετε αντιβίωση.
•    Ανάμεσα στις ιδιότητές του είναι πως ηρεμεί το νεύρο σύστημα και βοηθάει πολύ ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από διαταραχές του ύπνου τους, κατάθλιψη και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.
•    Έχει αποτοξινωτική δράση και βοηθά στην εγκατάσταση και διατήρηση καλών βακτηρίων στο έντερο, το σημείο του σώματος απ’ όπου εξαρτάται κατά τουλάχιστον 70% η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
•    Το κεφίρ είναι κατάλληλο –και ωφέλιμο- για εγκύους, για παιδιά, για ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και για ηλικιωμένους.

Πού θα βρείτε το κεφίρ
Αν δεν μπείτε στη διαδικασία να το παρασκευάζεται μόνοι σας, θα βρείτε κεφίρ στα σούπερ μάρκετ και στα βιολογικά τρόφιμα.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη. Οδηγίες παρασκευής

Κεφίρ, μεγάλης διατροφικής αξίας γαλακτοκομικό ρόφημα κατάλληλο για το έντερο, την πίεση, την αναιμία, την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την ουρολιθίαση, τον διαβήτη. Οδηγίες παρασκευής

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Το κεφίρ ή αλλιώς κεφύριο, είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό …