Home / Υγεία / Συμβουλές / Τι είναι το σύνδρομο «Ωραίας Κοιμωμένης»;
Τι είναι το σύνδρομο «Ωραίας Κοιμωμένης»;

Τι είναι το σύνδρομο «Ωραίας Κοιμωμένης»;

Η… αδυναμία των έφηβων στον ύπνο είναι δεδομένη αλλά η περίπτωση της Μπεθ Γκούντιερ ξεφεύγει από κάθε πλαίσιο λογικής.

Ο λόγος; Η 20χρονη κοπέλα υποφέρει από μία σπάνια πάθηση η οποία την αναγκάζει να κοιμάται τουλάχιστον 22 ώρες κάθε ημέρα! Η νεαρή πάσχει από το σύνδρομο Kleine-Levin, πιο γνωστό ως σύνδρομο «Ωραίας Κοιμωμένης».

Πρόκειται για μία νευρολογική διαταραχή που εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία της εφηβείας και προκαλεί στον ασθενή συνεχή ύπνο για τουλάχιστον 20 ώρες κάθε μέρα. Η κατάσταση παρουσιάζεται συνήθως κάθε πέντε εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσει έως και 20 μέρες!

Η ασθενής βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση σύγχυσης που με δυσκολία μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το όνειρο και χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Όπως δήλωσε η νεαρή Μπεθ, η ζωή της έχει γίνει βασανιστική καθώς δε μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Η μητέρα της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της για να προσέχει το κορίτσι της που περνάει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της… κοιμώμενη.

Τα ακριβή αίτια της ασθένειας είναι άγνωστα και δεν υπάρχει θεραπεία. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως η διάρκεια της ασθένειας υπολογίζεται σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

 

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr