Είναι σαν μια σκηνή από μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού. Τα δέντρα ανθίζουν, το γρασίδι μεγαλώνει και ο αέρας τινάζει την γύρη. Τότε αρχίζει η καταρροή στην μύτη και ζόμπι κατακλύζουν τον πλανήτη! Οι εποχιακές αλλεργίες είναι εδώ, αλλά αν έχετε αλλεργίες, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η «εποχή της αλλεργίας» ξεκίνησε. Δυστυχώς αυτή η εποχή μπορεί κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται οι καλύτερες άμυνες ενάντια στις αλλεργίες, από την λιγότερο έως την πιο επεμβατική. Δοκιμάστε πρώτα τις προτάσεις μας και ίσως δεν χρειάζεται να πάτε στο φαρμακείο.

Η γύρη των δέντρων, χόρτα και ζιζάνια

Τα συμπτώματά σας εμφανίστηκαν ήδη από το Φεβρουάριο, όταν άρχισαν τα δέντρα ανθίζουν. Αυτή τη στιγμή, είναι τα χόρτα που έχουν κάνει δυστυχισμένη την ζωή σας.

Γύρη

Μείνετε σε κλειστούς χώρους, όταν τα επίπεδα είναι υψηλά, ειδικά για εκείνους που είστε περισσότερο ευαίσθητοι.

Φορέστε μια μάσκα

Εάν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την κηπουρική, ένα όχι και πολύ σικ αλλά πολύ χρήσιμο αντίμετρο είναι να φορέσετε μία μάσκα, η οποία κρατάει τη γύρη μακριά από τη μύτη και το στόμα σας.

Πλύνετε τα μαλλιά σας το βράδυ

Ξεπλύνετε τη γύρη, ειδικά αν χρησιμοποιείται τζελ ή μους. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να παγιδεύσουν γύρη και να σας δημιουργήσουν προβλήματα την νύχτα.

Απολαύστε την ηρεμία

Σε μία μελέτη, σχετικά με την εποχιακή αλλεργία, οι πάσχοντες είχαν μια πιο ακραία αντίδραση, μετά την εκτέλεση μια αγχωτικής εργασίας, όπως για παράδειγμα αφού έδωσαν μια ομιλία.

Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης,

λέει ο Clifford Bassett, Δρ. αλλεργιολόγος στο New York University Medical Center, και αυτό οδηγεί συχνά σε υπέρ-αλλεργική αντίδραση.Λίγα λεπτά διαλογισμού ή ένα ζεστό μπανιέρα θα πρέπει να βοηθήσουν.

Κρατήστε τη μύτη σας καθαρή

«Η μύτη σας είναι σαν ένα αυτοκίνητο παρμπρίζ. Η γύρη κολλάει σε αυτό», λέει ο Neil Kao, Δρ. αλλεργιολόγος στο Γκρίνβιλ, της Νότια Καρολίνα.

Δοκιμάστε ένα αλατούχο διάλυμα για ξέβγαλμα, που μπορείτε, να βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Πάρτε ένα αντιισταμινικό

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη επιλογή η χρήση αντιισταμινικού.

Μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρει ανακούφιση, μόνο με 10 mg σετιριζίνη (Zyrtec) μία φορά την ημέρα.

Αν αυτές οι επιλογές δεν λειτουργούν, ρωτήστε το γιατρό σας για μια συνταγή πιο ισχυρού αντιισταμινικού.

Δοκιμάστε τα σπρέι

Αν οι ρινικές πλύσεις και τα αντιισταμινικά δεν λειτουργούν για σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα συνταγογραφούμενα στεροειδή. Μπορείτε όμως να παραλείψετε τα αποσυμφορητικά? Ο Δρ Kao λέει ότι δεν κάνουν δουλειά για τις αλλεργίες και αντίθετα, μπορεί να επιδεινώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σας μετά από αρκετές ημέρες της χρήσης.

Προσοχή στα ακάρεα της σκόνης

Τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε σπίτια που είναι θερμά και έχουν υγρασία πάνω από 50 τοις εκατό. Εδώ είναι το μυστικό για να τα νικήσουμε.
Να διατηρείται δροσερό και στεγνό το σπίτι σας και την υγρασία μεταξύ 40% και 45%. Αυτό είναι αρκετό για στείλει τα ακάρεα αδιάβαστα.

Βράστε το κρεβάτι σας

Όχι κυριολεκτικά, αλλά θα πρέπει να πλένετε τα σεντόνια και μαξιλαροθήκες σας σε εβδομαδιαία βάση σε νερό που είναι τουλάχιστον 80 βαθμούς. Για να καταπολεμήσετε τα ακάρεα της σκόνης, βάλτε θήκες σε παπλώματα και μαξιλάρια για να μπορείτε να τα πλένετε συχνά. μια μελέτη στο περιοδικό Annals of Allergy, Asthma and Immunology διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία αφανίζει όλα τα ακάρεα της σκόνης.

Προσοχή, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και σαρωτικές μπορεί να ξεσηκώσει τα ακάρεα της σκόνης και τα περιττώματά τους στον αέρα. Μέχρι να ξαναπέσουν μπορεί να χρειαστούν και περισσότερο από δύο ώρες και μέχρι τότε τα αναπνέουμε.

Δοκιμάστε το βελονισμό

Τουλάχιστον μία μελέτη αλλά και πολλά ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει.

«Έχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα σε αλλεργικούς ασθενείς μου,» λέει ο Roberta Lee, Δρ. αντιπρόεδρος του Τμήματος Ολοκληρωμένης Ιατρικής στο Beth Israel Medical Center, στη Νέα Υόρκη.

Εσωτερική μούχλα

Η μούχλα ευδοκιμεί σε θερμότερα κλίματα και σε πιο υγρός καιρός. Μην υποθέσετε ότι δεν είναι εκεί μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να τη δείτε. Η μούχλα μπορεί να κρυφτεί κάτω από χαλιά, σε τοίχους, ή οπουδήποτε. Ένα διάλυμα χλωρίνης 5% και ένα πανί ή σφουγγάρι μπορεί να βοηθήσει σε μικρά προβλήματα μούχλας.

Στεγνώστε τα δωμάτια

Βάλτε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο και πλυσταριό, και έναν αποξηραντή σε ημιτελή υπόγεια.

Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, μπορεί να είστε αλλεργικός σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σάλιο του ζώου, ​σε νιφάδες, νεκρό δέρμα, και τα ούρα.

Να τα αποκλείσετε από την κρεβατοκάμαρα

Απλά κρατώντας τα κατοικίδια ζώα έξω (ή ακόμα καλύτερα, μακριά από πάνω σας εντελώς) μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας