Home / Διατροφή / Τροφές / Τέσσερις πολύτιμες χρήσεις του λεμονιού που δεν τις φαντάζεστε
Τέσσερις πολύτιμες χρήσεις του λεμονιού που δεν τις φαντάζεστε

Τέσσερις πολύτιμες χρήσεις του λεμονιού που δεν τις φαντάζεστε

Είτε το χρησιμοποιείτε στο φαγητό και τα αναψυκτικά για την γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες, είτε το εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας ως προϊόν ομορφιάς, το σίγουρο είναι ότι το λεμόνι έχει δεκάδες πολύτιμες χρήσεις για τον άνθρωπο.

Τις βασικές τις γνωρίζετε ήδη και τις έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Αλλά αυτές που ακολουθούν ίσως να μην τις έχετε ξανακούσει αλλά ούτε και να μπορούσατε να τις φανταστείτε.

Διατηρεί τις σανίδες κοπής καθαρές και άοσμες

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει να απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες στις σανίδες κοπής σας. Ρίξτε τον χυμό μισού λεμονιού επάνω στην σανίδα, τρίψτε καλά και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και επαναλάβετε αν είναι αναγκαίο. Εκτός από τον καθαρισμό και την απολύμανση του σκεύους, ο χυμός λεμονιού θα αφαιρέσει επίσης την έντονη δυσοσμία από το σκόρδο, τα κρεμμύδια ή κάθε άλλη τροφή που κόψατε στη σανίδα.

Καθαρίζει τον φούρνο μικροκυμάτων

Γνωρίζατε ότι μόλις 4 κουταλιές της σούπας από χυμό λεμονιού σε 1 φλιτζάνι νερό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα τους λεκέδες στο εσωτερικό του φούρνου; Απλά βράστε το διάλυμα για 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια καθαρίστε αβίαστα τα τοιχώματα.

Απολυμαίνει τον κάδο απορριμάτων

Απλά ρίξτε μισό λεμόνι στον κάδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αυτό το μείγμα θα διατηρήσει τον κάδο καθαρό και χωρίς οσμές.

Απομακρύνει τους λεκέδες από μελάνι

Η όξινη σύστασή του αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το μελάνι. Είναι καλύτερο να βάλετε τον χυμό λεμονιού στον λεκέ πριν στεγνώσει το μελάνι. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο σε κρύο νερό και δείτε πόσο πολύ έχει φύγει το σημάδι από το μελάνι στο ύφασμα.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Νερό με λεμόνι για αδυνάτισμα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Νερό με λεμόνι για αδυνάτισμα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Ας ρίξουμε μια ματιά στα τρία βασικά οφέλη που λέγεται πως αποκομίζεις από το χλιαρό …