Home / Πρώτες Βοήθειες / Το παθητικό κάπνισμα των παιδιών, σε κλειστούς χώρους και μέσα στο αυτοκίνητο, τα εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο.

Το παθητικό κάπνισμα των παιδιών, σε κλειστούς χώρους και μέσα στο αυτοκίνητο, τα εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο.

 

Posted: 31 Maίου 2012

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr 

Το κάπνισμα είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκοσμίως (μετά την υπέρταση) και είναι σήμερα υπεύθυνο για το θάνατο ενός στους δέκα ενήλικων παγκοσμίως.

Tι είναι το παθητικό κάπνισμα;

Το παθητικό κάπνισμα είναι ένας συνδυασμός του καπνού που εκπνέει ο καπνιστής και του καπνού που προέρχεται από το άκρο του τσιγάρου καθώς καίγεται. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 χημικές ουσίες και περισσότερες από 60 από αυτές είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο στον άνθρωπο.

Με ποιον τρόπο εκθέτει το παθητικό κάπνισμα σε κίνδυνο τα παιδιά μέσα σε αυτοκίνητα;

Η υγεία των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος. Ακόμα και αν βρίσκονται στο αυτοκίνητο με έναν καπνιστή για σύντομο χρονικό διάστημα, κάνει κι αυτό κακό στην υγεία των παιδιών. Δεν είναι αρκετό να κατεβάσετε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να μην επηρεαστούν τα παιδιά από τον καπνό. Λόγω του ότι οι βρογχικοί σωλήνες των παιδιών είναι μικρότεροι και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από αναπνευστικές λοιμώξεις και ωτίτιδα όταν εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα. Τα παιδιά έχουν μικρότερους αεραγωγούς και αναπνέουν ταχύτερα από τους ενήλικες, επομένως εισπνέουν περισσότερες επιβλαβείς ουσίες από ό,τι οι ενήλικες στο ίδιο χρονικό διάστημα. …………….

read more

MEDLABNEWS.GR

 

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …

Αφήστε μια απάντηση